gibonka kobieta, 34
Będzin
Nagrań: 0, Postów: 8
15 listopada 2011 o 23:17
Zgłoś do moderacji
Witam! Posiada moze ktos ten mikrofon i ma go podlaczonego do komputera ? Co nalezy kupic ? Jaki kabel ? Moze ktos doradzi bo kompletnie sie na tym nie znam.
Mikrofon jest podbno mono. Gdzies czytalam ze kabel ma być JACK (mono) - XLR zenski. No i owszem sa takie kable jednak maja duzego jacka, a ja potrzebuje malego. Niby sa przejsciowki, ale nie wiem jaka wybrac
😕 Moze ktos mi doradzic co kupic ? Bo sie w tym juz gubie ...
Pozdrawiam!
Konto usunięte
16 listopada 2011 o 10:05
Zgłoś do moderacji
No trzeba po prostu podłączyc,no i bedzie śmigał-Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem
🙂
strit50 mężczyzna, 29
Lubań
Nagrań: 167, Postów: 485
16 listopada 2011 o 11:07
Zgłoś do moderacji
http://allegro.pl/hot-wire-przejsciowka-mini-jack-jack-961760-i1920574399.html
😉
"Jestem zmienny, jak pogoda, raz grzmi, a zarazem świeci słońce"
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
21 listopada 2011 o 16:00
Zgłoś do moderacji
Ja mam dokładnie taki... jak chcesz to jeszcze mogę znaleźć w sieci instrukcje, która pozwoli Ci sprawdzić czy rzeczywiście masz ten mikrofon czy jego chińską podróbę...
Zgadza się, ten mikrofon (jak i zapewne większość profesjonalnych czy półprofesjonalnych na rynku) jest mono
Kabel taki jak wyczytałaś + przejściówka z dużego Jacka na małego Jacka.
Exciter
marah kobieta, 30
Nagrań: 2, Postów: 1
6 czerwca 2013 o 13:52
Zgłoś do moderacji
Ja natomiast mam wszystko, co potrzeba, jednak nie działa mi po podłączeniu do komputera... W ogóle go nie wyszukuje. To znaczy, że coś z Jackiem jest nie tak?
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
7 czerwca 2013 o 14:47
Zgłoś do moderacji
Bo mikrofon to nie urządzenie USB, żeby komputer je wyszukiwał i odnajdował. Fakt, że niektóre aplikacje do zarządzania kartami dźwiękowymi posiadają takie ułatwienia wykrywające, że "coś" zostało podłączone do gniazda nie oznacza, że to już będzie działać. Wszystko jest kwestią odpowiednich ustawień "urządzeń do odtwarzania i nagrywania", a od Win Vista w górę to jest po prostu chore! Sam 10x zmieniałem ustawienia nagrywania w laptopie z takich samych na takie same i dopiero za 10 razem zaskoczyło. Powód kompletnie nieznany. Rozwiązanie to czysty przypadek.
Co mogę podpowiedzieć to:
zmiana czułości gniazda mikrofonowego na +10 dB (w ustawieniach zaawansowanych)
zmiana jakości nagrywania (CD, DVD, Studyjna itd..) zarówno w nagrywaniu jak i odtwarzaniu - a to już jest dla mnie kompletne chore, żeby takie coś miało wpływ na to czy gniazdo zatrybi z mikrofonem czy nie.
Niestety w MS pracują ludzie, którzy uważają że jak jakieś rozwiązanie jest dobre i się sprawdza (tak jak to było w przypadku WinXP) to należy je tak "ułatwić" w następnej wersji żeby już nikt się nie połapał o co chodzi i pobawił się w loterię z ustawieniami.
Exciter
darek71 mężczyzna
Kozy, woj. ślaskie
Nagrań: 0, Postów: 5
11 marca 2014 o 15:07
Zgłoś do moderacji
witam. mam internet Aero2
wydaje mi sie ze moj net jest za wolny na nagrywanie
mikrofon mam shura prologue 14L
na powermikseze idzie jak mam podlaczony
a jak podlacze do laptopa po uprzednim pszejsciu z duzego na na maly jack to nie idzie
muza fajnie sie nagrywa a wokalu wogule nie slychac
moze cos zle robie
pomuzcie