paulinek93 kobieta, 31
Starogard Gdański
Nagrań: 86, Postów: 27
3 listopada 2011 o 21:44
Zgłoś do moderacji
A więc, jak w temacie. Karta zewnętrzna E-MU 0204 podłączona, wszystko działa łącznie ze sterownikami. W momencie podłączania mikrofonu Blue do wejścia na karcie (bez wyjątku) w głośnikach pojawiai się tak zwane 'buczenie'. Raz głośniej, po położeniu mikro ciszej, ale buczy caały czas. Wszystko wydaje się być dobrze ustawione, w gniazdkach nawet bolce są, więc w czym problem? (kiedyś, gdy miałam inny mikro występował ten sam problem, ale po pewnym czasie buczenie ustawało i pojawiało się od nowa) Błagam, pomóżcie, bop nie wiem, co czynić..
😜
paulinek93
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
3 listopada 2011 o 23:31
Zgłoś do moderacji
próbowałaś inny kabel ? czy cały czas ten sam używasz ?
Exciter
paulinek93 kobieta, 31
Starogard Gdański
4 listopada 2011 o 10:57
Zgłoś do moderacji
próbowałam inny - to samo. przedtem głos się jeszcze nagrywał razem z buczeniem, a teraz nic a nic. nawet jak podłączam mikro od skajpa to szumi.. a gdy momentami nie szumi, to wcale sie nie nagrywa
😃 do tego rano po włączeniu karty (tylko głośniki były podłączone) nie buczało, a szumiało xd przy ustawianiu różnej głośności wyjść raz mniej raz mocniej, ale szumiało. wszystkie pomysły już mi się skończyły ; p w dodatku dodam, że kiedyś, gdy nie miałam karty zewnętrznej, tylko zintegrowaną Realtekową to mikrofonowi też zdarzało się buczeć, ale ten od skejpa działał dobrze. nie mam pojęcia, co jest..
paulinek93
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
4 listopada 2011 o 19:45
Zgłoś do moderacji
buczenie ewidetnie wskazuje na brak masy.. moze gniazdo mik. w zewnetrznej karcie uleglo uszkodzeniu (zimny lut, zgiety styk ?)
szumy beda zawsze... mniejsze, wieksze ale beda... u siebie zauwazylem, ze jak wycisze CD Audio w panelu regulacji glosnosci urzadzen do odtwarzania to poziom szumu drastycznie spada..
jak karta jest na gwarancji to reklamuj.. jak po... to znajdz jakiegos magika elektronika ktory rozkreci i sprawdzi czy gniazdo mikrofonowe nie ma zimnego lutu
Exciter
paulinek93 kobieta, 31
Starogard Gdański
5 listopada 2011 o 09:33
Zgłoś do moderacji
jednak o nie wina karty, podłączony do kompa też buczał ;x ale już problem z głowy, nic nie buczy ani nie szumi
😃 ale dzięki za rady
🙂
paulinek93