suncho mężczyzna, 43
Kraków
Nagrań: 31, Postów: 1
5 października 2011 o 00:07
Zgłoś do moderacji
Witam!
jak w temacie - Gdy nagrywam utwór na ising wbudowany mikrofon wyłapuje mi dźwięk z podkładu i robi się kicha. Nagrywam na zewnętrznym mikrofonie w słuchawkach więc to conajmniej dziwne, bo niby skąd miałby ściągać dźwięk..?. Pomijając ten fakt wbudowanego mikrofonu nie da się wyłączyć . Gdy próbuję wyłączyć go w opcjach urządzeń do nagrywania wyłączają się oba. Tak samo sprawa się ma jeśli chodzi o wyciszanie. Wyciszam wbudowany - wyciszają się obydwa. Być może pomoże podłączenie mikrofonu pod usb, przez kabel XLR/USB..?
Proszę o poradę bo nie mam pojęcia co z tym zrobić...
🙁
System Win 7, laptop Dell XPS l702x
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
5 października 2011 o 11:48
Zgłoś do moderacji
Też mam ten problem, a co gorsza jak podłączam ten zewnętrzny mikrofon to zaczyna mi wszystko strasznie buczeć
🙂
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
5 października 2011 o 20:31
Zgłoś do moderacji
czesc
Czyli mam rozumiec ze podlaczasz mikrofon do wejscia mikrofonowego w lapku i sluchawki pod wyjscie sluchawkowe i mimo tego ze muzyki nie slychac w glosnikach a tylko w sluchawkach to nagrywa Ci sie glos wraz z muzyka?? Hmmm sprawdz w opcjach czy jako zrodlo nagrywania masz ustawiony "mikrofon" bo moze jest tak ze masz ustawiony "miks stereo" . Wszystkie te funkcje znajdziesz w panelu sterowania pod nazwa "dzwieki" Jak bedziesz w zakladce "urzadzenia do nagrywania" klliknij prawym na biale pole i zaznacz opcje "pokaz wylaczone urzadzenia" i "pokaz odlaczone urzadzenia" bedziesz mial wtedy dostep do wszystkich mozliwych urzadzen do nagrywania.Teraz wylacz te ktore sa niepotrzebne czyli przede wszystkim "miks stereo" i mysle ze bedzie dobrze
🙂 jesli bedziesz mial dostepne dwa mikrofony wylacz ten gorszy
🙂
co do problemu ze cos zaczyna buczec to sprawdz czy masz wylaczone "nasluchaiwanie" w opcjach "urzadzenia do nagrywania"