zaba mężczyzna, 60
3 planeta od słońca
Nagrań: 200, Postów: 239
3 października 2011 o 20:46
Zgłoś do moderacji
Czy z pomocą tej karty da się nagrywać jednocześnie mikrofon i podkład z iSinga?
Bo jak na razie na odsłuchu z karty słyszę podkład z mikrofonem a na nagraniu mam sam mikrofon i nie wiem czy coś ustawiam nie tak, czy po prostu na tej karcie nie da się nagrywać tak jak na stereomixie.
Myślę że podobnie działa karda e-mu 0202/usb a różni się jedynie tym ze ma jedno wejście mikrofonowe. Jeśli więc ktoś używa tej karty to też proszę o radę.
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
Konto usunięte
3 października 2011 o 22:08
Zgłoś do moderacji
Z ponizszego opisu wynika ze sie da.
"Yes, you can easily do this in patchmix. Just put a "Send To" output in the Aux Out and increase the Aux to 0.0dB on every playback channel you want to record."
Przetłumacze:
Wejdz do opcji "patchmix" wstaw "send to" w Aux Out i podnieś wzmocnienie do 0dB na kazdym kanale ktory chcesz nagrać
🙂
Konto usunięte
3 października 2011 o 23:30
Zgłoś do moderacji
Cholera tak sie teraz zastanawiam czy ten opis nie jest do konkretnego programu.
Sprawdz moze gdzies beda.
strit50 mężczyzna, 29
Lubań
Nagrań: 167, Postów: 485
4 października 2011 o 09:00
Zgłoś do moderacji
Korzystam z free sound recorder i jest bombowo
😉 nagrywa mi dźwięki z komputera łącząc je np z mikrofonem
😛 i żadna karta specjalna nie jest mi potrzebna
"Jestem zmienny, jak pogoda, raz grzmi, a zarazem świeci słońce"
zaba mężczyzna, 60
3 planeta od słońca
4 października 2011 o 12:37
Zgłoś do moderacji
Filip zdaje się że to co zacytowałeś to z opisu działania programu cubase. A mi chodzi o nagrywanie online a nie bawienie się w składanki w jakichś programach. W ustawieniach sterownika nie mam wyboru źródła dźwięku. Pytanie kieruję do tych co korzystają z tej karty, ewentualnie 0202.
Strix dzieki za podpowiedź ale skoro zainwestowałem w dobrą kartę (według opinii wyrażanych w internecie), o zerowej latencji, to chciałbym wykorzystać jej możliwości. Póki co kiepsko mi idzie :-( Czekam na informacje od praktyków.
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
5 października 2011 o 20:12
Zgłoś do moderacji
a powiedz czemu chcez nagrywac za pomoca isingowej "nagrywarki" jednoczesnie glos i podklad?? Przeciez nagrywasz glos i pozniej zapisujesz z podkladem i gotowe. Takie rozwiazanie jest najlepsze gdyz sygnal ktory jest zapisywany w isingowej aplikacji do nagrywania jest monofoniczny wiec jesli jako zrodlo ustawisz podklad i glos to calosc zostanie zmonofonizowana co spowoduje ze podklad nie bedzie juz brzmial dobrze.
zaba mężczyzna, 60
3 planeta od słońca
6 października 2011 o 01:03
Zgłoś do moderacji
Karaoke to śpiewanie na żywo a nie zabawa w montaże i kombinacje. Dlatego chcę mieć możliwość nagrywania się online. Na stacjonarnym kompie nie miałem problemu. Miałem kartę ze stereomixem i mogłem nagrywać tak jak chciałem. A od kiedy przesiadłem się na laptopa to nie mogę się pozbierać. Co wezmę jakąś kartę to albo szumi albo nie ma stereomixa :-|
Myślałem że z tą e-mu 0404 w końcu się uda a tu wychodzi na to że znów kicha bo bez montażu w jakimś programie nagrania się nie zrobi :-(
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
Konto usunięte
6 października 2011 o 01:45
Zgłoś do moderacji
zaba pisze:
Miałem kartę ze stereomixem i mogłem nagrywać tak jak chciałem.
W nowych kartach nie ma tego sterownika, wynika to z umowy miedzy producentami kart i zwiazkami muzykow ktora chroni przed kopiowaniem muzyki w internecie.
Niektore karty da sie zmodyfikować tak aby opcja " what you hear" lub "stereomix" uaktywniła sie. Mozesz spróbować poszukać ale wątpie w to ze znajdziesz cos do twojego modelu.
6 października 2011 o 14:06
Zgłoś do moderacji
"zaba" jeszcze raz sie pytam po cholere Ci "stereomix" jesli chcesz nagrywac utwory na isingu (online)?? Nagraj dobrze glos, stosujac moze jakas kompresje zeby wyrownac troche odchylenia w dynamice i pozniej zapisz to co nagrales uzywajac funkcji "zapisz z podkladem". Bedziesz mial wtedy stereofoniczny podklad i Twoj glos. No chyba ze chcesz spiewac do innych podkladow niz te co sa na isingu to wtedy inna sprawa, ale ponoc udostepnianie czegos takiego jest tu zabronione (wyjatkiem jest YouTube)
zaba mężczyzna, 60
3 planeta od słońca
9 października 2011 o 19:19
Zgłoś do moderacji
Krzysiek bo chcę nagrywać na żywo. Na tym polega karaoke. Jak będę chciał nagrać płytę to wtedy pomyślę o cubase a póki co potrzebuję stereomixa. Jeśli e-mu na to nie pozwala to może macie pomysł na inną kartę z dwoma wejściami XLR (2 mikrofony lub mikrofon+gitara), która da się podłączyć do laptopa przez USB i ma opcję stereomixa to czekam.
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
Konto usunięte
9 października 2011 o 20:43
Zgłoś do moderacji
Ja własnie tak robie i nie używam zadnego stereo mixa , tylko wpinam mikrofon i po nagraniu łącze głos z podkladem.
9 października 2011 o 21:36
Zgłoś do moderacji
ale przeciez tak wlasnie bedzie na zywo tylko tyle ze nie bedzie w tym co nagrasz podkladu. Podklad dodasz pozniej uzywajac opcji "zapisz z podkladem". Kurcze chyba musze posluchac Twoich nagran bo jestem ciekaw jak brzmi to co nagrales do tej pory
sajgonka kobieta, 34
Kraków
Nagrań: 55, Postów: 2231
10 października 2011 o 00:58
Zgłoś do moderacji
hahhahahahahahaaha
😃 że tak powiem... z Bogiem, jeśli chcesz bawić się w isingowe opcje "zapisz z podkładem" ,nie pamiętam kiedy ostatnio mi się nie rozjechał podkład... Zdarzało mi się, że chciałam rzucić laptopem, gdy nagrałam coś w końcu przyzwoicie a tu nagle rozjechał mi się podkład i musiałam od nowa. Takie nagrywanie z isigiem...no cóż... chyba muszą to poprawić, na pewno kiedyś, ,,,,,,,póki co, trzeba mieć do tego STALOWE NERWY!!!!
1. kebab jest dobry na wszystko.
2. lubię majonez.
3. zbieram zakrętki.
zaba mężczyzna, 60
3 planeta od słońca
11 października 2011 o 22:35
Zgłoś do moderacji
No właśnie Sajgon ma rację. Czasem te rozjazdy odbierają chęć do nagrywania jak to samo nagrywa się 10 razy i dalej się rozjeżdża. Stereomix oszczędza trochę stresów. Ale jest tez inna jego zaleta. W słuchawkach słyszę dokładnie jak jestem ustawiony w stosunku do podkładu. A jak wybieram zapis z podkładem to zawsze jest niewiadoma czy podkład nie będzie zbyt głośny lub za cichy w stosunku do mikrofonu.
Tych problemów oczywiście nie będzie jak skorzystam z cubase. Ale czy to jeszcze będzie karaoke???
Czasami człowiek musi,
inaczej się udusi,
uuuuuuuu
Konto usunięte
11 października 2011 o 23:07
Zgłoś do moderacji
Ja myśle ze problem tkwi w systemie komputera jak i na łaczu internetowym. Ja nagrywam za kazdym razem bez problemu.