k4mil22 mężczyzna, 37
Sieradz /Łódź
Nagrań: 10, Postów: 58
3 października 2011 o 18:38
Zgłoś do moderacji
Witam Serdecznie!
Kupiłem dzisiaj mikrofon pojemnościowy , mikser behringer fx1204 z phantomem , słuchawki. Podłączyłem mikrofon do miksera , mikser wejściem usp do laptopa i słuchawki wpiałem w jedno z gniazd w mikserze "phones". Mam nasłuch na słuchawkach z mik, ale nie mogę nic nagrywać , laptop go nie widzi. Pytanie nr 2 , jak zrobić abym przy takim podłączeniu słyszał również muzykę załączoną np. na ising w słuchawkach podłączonych pod mikser. Dodam , że nie mam interfejsu. Interfejs jest wbudowany w tym behringerze. Pozdrawiam i Prosze o pomoc !!!
Konto usunięte
3 października 2011 o 18:55
Zgłoś do moderacji
Jezeli mikser nie ma wyjsca BUS to bedzie ciezko przekierowac sygnal w ten sposb. W tej sytuacji podlaczaj sluchawki do karty w kompie a mikser bedzie tylko przedwzmacniaczem dla mikrofonu.
Konto usunięte
3 października 2011 o 19:04
Zgłoś do moderacji
Jezeli masz zainstalowany mikser jako interface to we wlasciwosciach nagrywania musisz przypisac mikser jako urzadzenie nagrywajace.
Pozniej wybierasz w adobe flash player zrodlo czyli znowu mixer jako mikrofon.
k4mil22 mężczyzna, 37
Sieradz /Łódź
3 października 2011 o 19:08
Zgłoś do moderacji
Filipie , tak też zrobiłem! W ustawieniach nagrywania , laptop widzi" Behringer" ale nie otrzymuje od niego sygnału
😕
3 października 2011 o 20:34
Zgłoś do moderacji
zerknij na to i na inne filmiki z tym tematem zwiazane
http://www.youtube.com/watch?v=goL04dfCiWA&feature=related
Z tego cogosc gada to po zainstalowaniu sterownikow i podlaczeniiu miksera musisz we wszystkich mozliwych miejscach zmienic ustawienia nagrywania i odtwarzania na "audio USB" czyli w Windows jak i w programie ktory bedziesz uzywal do nagrywania
Konto usunięte
3 października 2011 o 22:24
Zgłoś do moderacji
To jest tylko interface In and Out stereo całego mixu lub powrót stereo sygnalu , nie mozesz wysylac indywidualnych kanałow.
Musisz to podłaczyć analogowo przez karte muzyczna w komputerze wtedy bedzie ok.
Wiedz ze podklad z isinga jest w stereo , jezeli przewalisz go przez mikser i wrocisz nim spowrotem do komputera to nagra sie w mono.
k4mil22 mężczyzna, 37
Sieradz /Łódź
3 października 2011 o 22:33
Zgłoś do moderacji
Dzięki Wam za chęci pomocy !!!
🙂 Problem rozwiązany
🙂 Winne były sterowniki audio zainstalowane do karty , nowe ze strony Toshiba problem rozwiązały
🙂) Pozdrawiam !