olaolcia83 kobieta, 41
STRZEBIELINO
Nagrań: 12, Postów: 10
26 września 2011 o 20:57
Zgłoś do moderacji
Hej nie wiem czy był już tutaj taki wątek jeśli tak to przepraszam, ale chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób podłączyć mojego akustyka aby nagrać własny podkład razem z wokalem. Z góry dzięki za pomoc
Ola
Alexandra
26 września 2011 o 21:22
Zgłoś do moderacji
Ale gdzie to chcesz nagrywac?? bezposrednio na Ising?? czy chcesz wszystko zrobic od podstaw w jakims programie? tzn. nagrac gitare i pozniej dograc wokal?? Jakim dysponujesz sprzetem??(komp, karta dzwiekowa, interfejs audio, mikser, mikrofon) Jaka masz wiedze z zakresu obslugi w/w urzadzen i uzywania programow muzycznych??
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
28 września 2011 o 21:23
Zgłoś do moderacji
tak jak mawia krzysiekclaris
sa 2 opcje:
1. nagrac osobno wokal i osobno gitare i zmiksowac w programie
2. uzyc mixera
Exciter
30 września 2011 o 17:38
Zgłoś do moderacji
w zaleznosci od sprzetu ktory posiadasz moze bylo by mozliwe nagranie jednoczesnie gitary i wokalu. Oczywisie zawsze mozesz ustawic troche dalej mikrofon i wykonac utwor, ale w zaleznosci od posiadanego mikrofonu i akustyki pomieszczenia jakosc moze byc rozna.
Co ja bym zrobil.
Sciagnij program "Audacity" - w miare prosty i darmowy. Znajdziesz rowniez sporo tutoriali na YouTube
Nagraj gitare, pozniej dograj wokal . Ustaw odpowiednie proporcje glosnosci, Mozesz pododawac efekty. Wyeksportuj calosc do pliku Wav lub mp3 i nagranie gotowe.
Pozniej to co nagralas mozesz wrzucic na Ising. jesli nie masz opcji Ising plus a chcesz zrobic cover jakiegos utworu dostepnego na ising to odpal go i rozpocznij nagrywanie z tym ze wycisz podklad i zaraz po wlaczeniu nagrywania odpal to co nagralas wczesniej w programie Audacit.y Kiedy utwor sie skonczy zapisz to co nagralas "bez podkladu". Oczywiscie zeby nagrywarka Ising zarejestrowala to co odtwarzasz musisz zmienic w mikserze komputera ustawienia "nagrywanie" z "mikrofon" na "miks audio"
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
1 października 2011 o 17:02
Zgłoś do moderacji
.. tudzież "What You Hear" jesli masz Winde XP lub nizej...
🙂
Exciter