Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
13nastka
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
13nastka pisze:
[cytat=gosiaczek8807]Jeśli czegoś nie doczytałam, to proszę o oświecenie, ale nie znalazłam żadnych informacji o ograniczeniach wiekowych na iSing (choć "osoba fizyczna posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych" sugeruje osobę dorosłą).
Nie znalazłam też o tym że nie można mieć więcej niż jedno konto.
Dlaczego o to pytam.
Jest jedna dziewczynka która ma 9 lat, ma dwa konta.
Generalnie przeszłabym koło tego obojętnie, ale wystawia osobie oceny z jednego konta na drugie, co w sumie też mnie mało obchodzi, za szczere opinie użytkowników sypie jedynkami na prawo i lewo pisząc tylko "nie umiesz śpiewać", spoko tak też ma prawo oceniać, ale wkurza mnie połączenie tego wszystkiego.
O ile nie lubię oceniać dzieci, szczególnie negatywnie, o tyle złośliwość mnie denerwuje.
Takich maluchów nikt nie nauczył chyba jeszcze funkcjonowania w społeczności, zwłaszcza tej brutalnej wirtualnej, dlatego obecność maluchów w takich serwisach uważam za totalne nieporozumienie.[/cytat
Takie manewry wśród dzieci wzbudzają wiele niepokoju - no cóż pojętni uczniowie. No właśnie - czemu służy większa ilość kont, zakładana przez jednego użytkownika ? Cwaniactwu, manipulacji, oszustwu. Tym bardziej, jest to niepokojące w odniesieniu do dzieci 🙁
Jestem za tym, żeby każdy miał tylko jedno konto ( myślę, że ono jest w stanie podołać temu do czego jest tworzone tzn. nagrań np.kilku setek piosenek ). Może statystyka posiadaczy kont się zmniejszy, ale może się też zmniejszyć bałagan związany z posiadaniem więcej niż jednego konta. A to mogłoby w konsekwencji również przyczynić się do mniejszej ilości reklamacji u admina, co mam nadzieję sprzyjałoby poprawie ogólnej funkcjonalności tego portalu 🙂
13nastka
afortunadamente pisze:
Od tego mial sluzyc iSing mini, ze dzieci do lat 13 mialy tam sie znalesc (http://mini.ising.pl/). Niestety wiekszosc >13 jest tu, na isingu. Administracja nie walczy z tym, bo to tylko dzieci i nic praktycznie nie robią...
Moim zdaniem przy rejestracji powinna byc weryfikacja daty urodzienia, po jej podaniu blokuje dostep na ising. Jezeli ktos oszuka z wiekiem, wtedy moze byc zgloszony, a konto usuniete.
Ale jak wiemy, walka z nimi to jak walka z wiatrakami. Jeden zostanie przeniesiony/zbanowany i zalozy kolejne konto...
ehh
13nastka
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W naszym katalogu pojawiły się kolejne muzyczne perełki. Dwie z nich – „Leń” w wykonaniu Czesława Mozila oraz dynamiczne „Życie tak jak w bajce” od Paliona – pochodzą ze ścieżki dźwiękowej filmu „Kleks i Wynalazek Filipa Golarza”. Do tego zestawu dołącza
Zobacz więcej