17 września 2014 o 18:20
Zgłoś do moderacji
Witam serdecznie,
Właśnie natknąłem się na Pańskie ogłoszenie w serwisie ising.pl z 2011 r. odnośnie poszukiwania klawiszowca. Nie wiem czy jest ono aktualne (pewnie nie), ale mimo wszystko niniejszym kontaktuję się z Panem.
Nazywam się Tadek Pękacz, mam 35 lat, pochodzę z Warszawy, ale od 4 lat mieszkam w Karwi k./Władysławowa (i często bywam w Trójmieście, Wejherowie, etc.). Jestem klawiszowcem z wyższym wykształceniem muzycznym. Skończyłem średnią szkołę muzyczną w Warszawie jako skrzypek klasyczny-solista, później London Music School w Wlk. Brytanii na wydziale Music Technology & Sound Engineering (Technologia Muzyczna & Reżyseria Dźwięku). Od 25 lat gram na organach Hammonda, elektrycznych pianach Fendera i Wurlitzera, clavinecie Hohnera, Moogu i fortepianie.
Od 1997 r., jako wokalista i operator organów Hammonda, prowadziłem parę dużych składów rhythm'n'bluesowo-funkowych, z którymi występowałem regularnie na warszawskiej scenie klubowej. W 1998 i 1999 r. pracowałem z brytyjskimi muzykami sceny rhythm'n'bluesowej i jazzowej (Steve Winwood, Herbie Flowers, Big Jim Sullivan, Derek Austin, Tina May, etc.). W latach 2001-2003 byłem klawiszowcem w zespole "ojca polskiego bluesa" Tadeusza Nalepy, z którym nagrywałem jego ostatni album Sumienie (2002). Obecnie nagrywam "do szuflady" własne numery oraz gram od czasu do czasu w gdyńsko-sopockiej kapeli 70s disco/funk Chłodny Tata. I właśnie owe "od czasu do czasu" skłania mnie obecnie do poszukiwań ekipy "z rejonu" mającej chęć - dla odmiany - grać często, intensywnie i - po prostu - muzycznie iść do przodu.
Rozmaite moje nagrywki + zdjęcia + pełen biogram znajdują się na stronie www.tadekpekacz.24x36.pl, do obejrzenia której serdecznie zapraszam (podstrona z muzyką może się wolno ładować). Moje inspiracje to muzyka amerykańska i brytyjska od końca XIX w. (bluegrass, blues, cajun, zydeco, old-time Americana, ragtime) po west coast rocka, funk, disco, fusion, rocka, jazz-rocka z II poł. lat 70., aczkolwiek gram również nowoczesne rzeczy, zależnie od aktualnego zapotrzebowania. Wpływy muzyczne na klawiszach: Steve Winwood (organy Hammonda, fortepian, Moog), Traffic (klawisze ogólnie), Gregg Allman (organy Hammonda), Steve Miller Band (organy Hammonda), Herbie Hancock (Moog, Fender, analogi), Chick Corea (fortepian), Joey DeFrancesco (organy Hammonda), etc.
Jestem otwarty na ew. współpracę i polecam się niniejszym na przyszłość. Jestem pod telefonem i mailem na bieżąco.
Pozdrawiam serdecznie,
Tadek Pękacz
504 780 803
asceticdiana@yahoo.com