m3l0 mężczyzna
Nagrań: 21, Postów: 26
24 sierpnia 2011 o 18:43
Zgłoś do moderacji
afortunadamente chyba nie wiesz co piszesz. Wiedza na temat mastringu u ciebie jest nikla a jaestem pewien ze zerowa. Mastering nie zmienia barwy, nie upieksza wokalu. To co masz w gardle i przeponie to slychac i chocbys na glowie stanal to nic z tym nie zrobisz. Wszystkie moje nagrania sa jak najbardziej amatorskie na zwyklym mikrofonie Shure sm58 puszczony przez program adobe audition gdzie dodany jest tylko reverb( jesli wiesz co to jest) i jakis poglos. Poprawic glosu sie nie da podczas masteringu!
vivreen kobieta, 34
Częstochowa
Nagrań: 745, Postów: 460
24 sierpnia 2011 o 19:02
Zgłoś do moderacji
to akurat przeciez nie był przytyk do Ciebie(jak mi się zdaje). afortunadamente chodziło o to ze da się zatuszować "niedoskonałości" głosu poprzez drobne przeróbki. Pozatym. .... wierz mi , żeby nagrać głos takim jakim jest naprawde , trzeba się jednak znac (ustawienia , sprzęt) ... na żywo głos może brzmieć zupełnie inaczej. Przykład? od jakiegoś czasu mam Sennheisera...a moje nagrania nadal brzmia czasami jakbym używała mikrofonu do skypa ...... wciąż kombinuje z ustawieniami czy w audiacity czy na konsoli.. (tak od niedawna mam tez mala konsole ) . to oczywiste ze z fałszu na fałszu nie da się zrobić Celine Dion
😜 ... ale "podrasowywać" nagrania jest naprawde prosto z odpowiednim oprogramowaniem i umiejetnosciami..
..:: Śpiewaj tak, jakby to miała być ostatnia piosenka jaką będzie Ci dane zaśpiewać ::..
vivreen kobieta, 34
Częstochowa
24 sierpnia 2011 o 19:08
Zgłoś do moderacji
ps. Reverb TO JEST pogłos
😜 ...
..:: Śpiewaj tak, jakby to miała być ostatnia piosenka jaką będzie Ci dane zaśpiewać ::..
vivreen kobieta, 34
Częstochowa
24 sierpnia 2011 o 20:02
Zgłoś do moderacji
nie
😜 pogłos to reverb (iluzja pomieszczenia i głosu się w nim rozchodzącego) , a echo to echo (powtarzanie ostatnich fraz , słow z "zanikaniem"
😉 😃 sam widzisz ze jednak potrzeba troche ustawien zeby głos brzmiał jak w rzeczywistości
😃 nie mówię że WOKAL da się zmienić w naturalny
😜 ...ale da się wszystko poprzerabiać tak żeby nagranie było ciekawe i przykuwało uwage bardziej niż np kogoś kto śpiewa dobrze ale np. ma kijowy mikrofon i wogole nie korzysta z ustawień.
🙂
chino mężczyzna, 40
Częstochowa
Nagrań: 0, Postów: 21
16 października 2011 o 11:43
Zgłoś do moderacji
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chino mężczyzna, 40
Częstochowa
chino mężczyzna, 40
Częstochowa
chino mężczyzna, 40
Częstochowa