7 sierpnia 2011 o 13:59
Zgłoś do moderacji
Hej mam pewnien problem chciałam zrobić sobie mini studio nagrań domowe (do wokalu) do nagrywania coverów i swoich pierwszych kawałków i zainwestowałam w sprzet a wiec kasy na sprzet przeznaczam około 800zł czyli mikrofon pojemnościowy+mixer+kable +statyw+pop filter
Dziś zrobiłam swoje pierwsze zakupy ,kupiłam mikforon pojemnościowy firmy AKG MODEL PERCEPTION 120{411zł) + STATYW(79zł)
teraz kwestia mixera planuje zakup BEHRINGER XENYX 802 (ok 240zł) Czy to dobry pomysł czy jakis inny w podobnej cenie ?
i czy to mi wystarczy do laptopa jesli mam podstawowa karte dzwiekowa ktora juz byla w laptopie ? czy musze zainwestowac w karte dzwiekowa ? jesli tak to jaka polecicie max 150zł ? lub inne rozwiazanie aby osiągnąc dobra jakośc nagrywanego wokalu
budzet jaki mi pozostał na mixer lub karte to do 300zł!
Pomózcie
^^........Madziuszek.........^^
7 sierpnia 2011 o 15:11
Zgłoś do moderacji
tak własnie myslalam ze co do karty cena
😕 jest niestety wygorowana no nic narazie mixer kupie a potem sie zobaczy a jaki mixer najbardziej mi polecacie do laptopa do 300zł ? do mikrofonu pojemnosciowego oczywiscie
Konto usunięte
7 sierpnia 2011 o 15:27
Zgłoś do moderacji
Kup ten mikser co planowałaś jest tani ale do współpracy z wewnętrzną kartą w laptopie zupełnie wystarczy Ma dwa wejścia mikrofonowe oraz specjalne zasilanie do mikrofonu pojemnościowego "48 V Phantom " Moim zdaniem mogłaś na początek kupić tańszy mikrofon pojemnościowy np Behringer C1 150 -180zł i do tego tą dobra kartę zewnętrzna ...
7 sierpnia 2011 o 15:32
Zgłoś do moderacji
no niestety za puzno
😜
8 sierpnia 2011 o 11:27
Zgłoś do moderacji
no to kupiłam
🙂 ten mixer karte jak cos sie dokupi a mozesz mi jeszcze powiedziec jaki kabel laczacy laptop z mixerem jaka nazwa jego bo na necie
😜 chce kupic i niewiem jak go znalesc
to ma byc jack/jack ? czy duzy jack/mały jack ? czy jeszcze inny;p
8 sierpnia 2011 o 12:20
Zgłoś do moderacji
ok juz wiem;p zakupilam