20 lipca 2011 o 18:05
Zgłoś do moderacji
Witam!
Chciałabym nagrać piosenke, ale mam problemu z dźwiękiem kiedy próbuję coś nagrać. Na początku tak nie miałam. Od jakiegoś czasu dopiero. Jakieś trzeszczenia słychać. Nagrywam piosenke i jest ok, po odtworzeniu dopiero trzeszczenia słychać. Mikrofon włożony jest, słuchawki nie. Włożyłam też słuchawki było to samo. O co chodzi?
Edytowano 26 sierpnia 2012 o 13:57 przez moderatora.
vikilok kobieta, 26
Nagrań: 2, Postów: 671
20 lipca 2011 o 18:11
Zgłoś do moderacji
sprobuj w ustawieniach sciszyc troche mikrofon
nerwus mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 8
21 lipca 2011 o 05:11
Zgłoś do moderacji
A ty nagrywasz zwykłym mikrofonem do skype, itp? Jak tak to jest normalką, że będzie słychać szumy, itd.
21 lipca 2011 o 12:44
Zgłoś do moderacji
Prawdopodobnie działa ta opcja ze ściszonym mikrofonem, ale jeszcze będę sprawdzała. Tak mam zwykły mikrofon do skype, tzn. mikrofon+słuchawki razem.
Konto usunięte
21 lipca 2011 o 13:19
Zgłoś do moderacji
Hmm to raczej powiem Ci, że te słuchawki+mikr. to nie jest najlepsza opcja... też miałam i niby fajnie działa jesli chcesz pogadać na skype, ale jest do bani przy nagrywaniu...
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
21 lipca 2011 o 15:55
Zgłoś do moderacji
bo... w windowsie w innym miejscu ustawia sie poziom "slyszalnosci" mikrofonu... a w innym "nagrywalnosci" .. i to jest pierwsza podstawowa zasada...
dla wyjasnienia.. poziom nazwany tu przeze mnie "slyszalnosci" - to glosnosc mikrofonu w Twoich sluchawkach.. moze byc na max.. ale nagrac sie cicho.. lub odwrotnie.. mozesz go slyszec minimalnie a okaze sie ze nagranie jest przesterowane
poziom "nagrywalnosci".. to poziom z jakim to co mikrofon "zbiera" zostanie zapisane na dysku... i ten Cie najbardziej interesuje
Exciter
nerwus mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 8
21 lipca 2011 o 17:27
Zgłoś do moderacji
Zwykły mikrofon pod skypa jest fatalną opcją do nagrywania swoich wokali. Po pierwsze strasznie zmienia głos, a pod drugie gdy mikrofon jest za głośno ustawiony to strasznie szumi, ponieważ w pobliżu są słuchawki. Jeżeli naprawdę tak lubisz śpiewać to proponuję zainwestować w jakiś tańszy mikrofon do nagrywania wokali.
21 lipca 2011 o 21:38
Zgłoś do moderacji
Spróbuje jeszcze coś zrobić z tym. Nagrać coś, a jak nie to powinnam gdzieś mieć osobny mikrofon to jego wykorzystam jak bedzie dzialal, ale to co teraz mam wczesniej mi normalnie dzialalo tyle ze tam mialam male problemy, bo mniej bylo slychac glosniej od podkladu
25 lipca 2011 o 12:42
Zgłoś do moderacji
Ludzie. Hepl me. Podłączyłam już sam mikrofon bez słuchawek, osobny, pobawiłam się w ustawieniach mikrofonu i głośnika i żeby się słyszeć musiałam zwiększyć wydajność mikrofonu, ale to troche pomogło. Karte dźwiękową mam z REALTEK HD Audio.