Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Edytowano 19 lipca 2011 o 21:48.
anitabednaruk pisze:
Tomek, jakoś bym sprecyzowała ten pkt pierwszy - "poćwicz falset" to niezbyt precyzyjna rada dla kogoś, kto jak sam mówi, jest 'zielony' w śpiewaniu 🙂
nerwus pisze:
Witam Wszystkich ;>
Jestem nowy na forum i jest to Mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Piszę do Was, ponieważ od jakiegoś czasu zacząłem interesować się muzyką, a konkretnie śpiewaniem.
Jestem w tej branży totalnie ciemny i nie wiem jak mam się za to wziąć więc pomyślałem, że Wy udzielicie mi parę rad i odpowiecie na Moje ciężkie pytania;>
No więc zacznijmy od tego, iż Ludzie mówią, że mam dobry głos do śpiewania, ale jak wiadomo głos to nie wszystko. Śpiewanie stwarza mi wielkie problemy... 😕 Interesują mnie piosenki Popowo-Rokowe a w nich trzeba wyszarpać kawał głosu, lecz kiedy próbuję zaśpiewać ową piosenkę i wyciągnąć jakiś wyższy kawałek głos mi zanika😕 po prostu jak bym miał jakąś zaporę w gardełku. To był mój pierwszy problem z którym zwracam się do Was o pomoc ;> Drugim problemem jest to, iż jak próbuje zaśpiewać piosenkę jakiegoś artysty to często nie potrafię😕 W ogóle inny rytm, czy nie wiem jak to ująć.... Czy da się tego jakoś wyuczyć ?
Póki co nie będę zamęczał Was pytaniami i proszę narazie o porady na temat wyżej zamieszczonych pytań ;] Z góry dzięki za pomoc ! ;> Naprawdę zależy mi, by się nauczyć śpiewać i nagrać coś swojego.
Serdecznie Pozdrawiam.
PS. Przepraszam za błędy o ile jakieś są, ponieważ jestem zmęczony po pracy i ledwo widzę co piszę 😜 Wakacje są trzeba zarobić ;> A i jeśli masz zamiar wyśmiać to co napisałem na górze to lepiej nic nie pisz! Miej trochę ambicji i daj się takim jak Ja spróbować tegoś nauczyć! Goodbye
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Temat zamknięty 26 sierpnia 2012 o 14:05.