Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Edytowano 19 lipca 2011 o 21:48.
![]()
anitabednaruk pisze:
Tomek, jakoś bym sprecyzowała ten pkt pierwszy - "poćwicz falset" to niezbyt precyzyjna rada dla kogoś, kto jak sam mówi, jest 'zielony' w śpiewaniu
nerwus pisze:
Witam Wszystkich ;>
Jestem nowy na forum i jest to Mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Piszę do Was, ponieważ od jakiegoś czasu zacząłem interesować się muzyką, a konkretnie śpiewaniem.
Jestem w tej branży totalnie ciemny i nie wiem jak mam się za to wziąć więc pomyślałem, że Wy udzielicie mi parę rad i odpowiecie na Moje ciężkie pytania;>
No więc zacznijmy od tego, iż Ludzie mówią, że mam dobry głos do śpiewania, ale jak wiadomo głos to nie wszystko. Śpiewanie stwarza mi wielkie problemy...Interesują mnie piosenki Popowo-Rokowe a w nich trzeba wyszarpać kawał głosu, lecz kiedy próbuję zaśpiewać ową piosenkę i wyciągnąć jakiś wyższy kawałek głos mi zanika
po prostu jak bym miał jakąś zaporę w gardełku. To był mój pierwszy problem z którym zwracam się do Was o pomoc ;> Drugim problemem jest to, iż jak próbuje zaśpiewać piosenkę jakiegoś artysty to często nie potrafię
W ogóle inny rytm, czy nie wiem jak to ująć.... Czy da się tego jakoś wyuczyć ?
Póki co nie będę zamęczał Was pytaniami i proszę narazie o porady na temat wyżej zamieszczonych pytań ;] Z góry dzięki za pomoc ! ;> Naprawdę zależy mi, by się nauczyć śpiewać i nagrać coś swojego.
Serdecznie Pozdrawiam.
PS. Przepraszam za błędy o ile jakieś są, ponieważ jestem zmęczony po pracy i ledwo widzę co piszęWakacje są trzeba zarobić ;> A i jeśli masz zamiar wyśmiać to co napisałem na górze to lepiej nic nie pisz! Miej trochę ambicji i daj się takim jak Ja spróbować tegoś nauczyć! Goodbye
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Temat zamknięty 26 sierpnia 2012 o 14:05.
Tym razem wśród nowości znajdziecie emocjonalny utwór Krzysztofa Zalewskiego „Lepiej już było”, energiczne „ARIGATO” EKIPY, romantyczne „Dwa dni” Bletki oraz popową piosenkę Damiano Davida „The First Time”. Do tego dochodzi kultowa „Wódka” zespołu Kult oraz nowa wersja podkładu do jednego z najbardziej znanych utworów w historii muzyki, czyli „Bohemian Rhapsody” zespołu Queen.
Zobacz więcej