Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
myrna
aleksandrazbierska pisze:
pomysł, by ilość znajomych decydowała o tym, czy ktoś ma talent, czy nie, jest wg mnie chybiony. przeglądałam wczoraj konkursowy ranking i nie rozumiem dlaczego świetne wokale są daleko w tyle ( np. Danabend i inni), a zupełnie przeciętne wykonania, bardzo wysoko ( odnoszę się tu raczej do dalszych pozycji, bo niektóre z przodujących wykonań są rzeczywiście dobre , czemu dałam wyraz w komentarzach). co o tym sądzicie?
czy nie powinno być tak, że te pierwsze eliminacje powinny przebiegać wg innych, bardziej miarodajnych metod, a metoda na 'lubię to' mogłaby z powodzeniem sprawdzić się w rankingu ulubieńców publiczności? jeśli moderatorzy nie mają chęci ani czasu by utworzyć bezstronną komisję weryfikacyjną, to można by ją wyłonić w dyskusji na forum spośród uczestników portalu - co o tym sądzicie?
p.s. kiedyś na fb odbywał się konkurs fotograficzny, który weryfikował prace konkursowe w identyczny sposób, czyli im większe masz grono znajomych, albo masz 'lansowanie się' w charakterze, to masz największe szanse, nawet z pracą zupełnie mierną. konkurs ów wygrała fotografia mało interesująca, co spowodowało burzę dyskusyjną, natyomiast prace doskonałe, które znalazły wprawdzie swoich adoratorów( pozostały między innymi w mojej pamięci) konkursie docenione nie zostały. tu, jak widzę, wszystko idzie w podobnym kierunku. tego typu konkursy wykazują raczej siłę przebicia, tupet, bezkompromisowość jakąs taką niezbyt bliską wielu wrażliwym osobom, które mają talent a cech owych nie posiadają. owszem, zdarzają się wyjątki, ale wiadomo jak to z nimi jest.
pozdrawiam
croc pisze:
Na pewno bardziej niż teraz. Co mają znajomi do jakości wykonania?!
myrna
myrna
aleksandrazbierska pisze:
nieudana --. nie chodzi mi o znajomych jako takich ale tych 'przyszywanych' czyli wyzebrywanych na roznych forach poprzez oblesny lans.
myrna
croc pisze:
To nie jest odpowiedź na pytanie.
croc pisze:
Ja nie należę do żadnego kółeczka, bo po prostu znajomości tego typu mnie nie interesują. Kilka osób zaprosiło mnie do znajomych na iSing - przyjąłem, ale przy ocenianiu nagrań jest mi obojętne czy są na liście moich "znajomych" czy nie. Zresztą rzadko oceniam, bo przyzwoite nagrania stanowią na iSing jakieś 10%.
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!