Ok, tak jak napisałam - sprawa podkładu to kwestia dyskusyjna, ponieważ tego nie popieram.
Ale w Twoich wypowiedziach widzę jakąś niezrozumiałą zawiść do tych młodych osób - tej 9 latki i 14 latki z innego projektu.
Dajmy im się wykazać, czasem takie młode osóbki okazują się uzdolnione, są wyjątki od stereotypów.
A odnosząc się do każdego punktu z osobna:
1. Być może, ale 9 letnie dziecko przecież też może mieć czas wolny i wykorzystywać go jak chce. Ja bynajmniej mając 9 lat po odrobieniu lekcji mogłam bawić się na podwórku do którejś tam godziny. Mogłam poszerzać moje hobby itp. A jeśli ona to lubi robić, jeśli to być może jej przyszłe hobby? Nie przekona o tym się jeśli nie spróbuje. Nawet jeśli to by miało się zakończyć z marnym skutkiem, każdy ma prawo, zeby się czegoś w życiu nauczyć, a jak inni chcą brać w tym udział to kompletnie nie widzę przeszkód.
2. Zakładasz to z góry. Ja nie zaprzeczam ani nie potwierdzam, bo być może masz rację, ale także możesz się mylić. Tylko różnica miedzy nami jest taka że ja poczekam z oceną na efekty, a Ty pesymistycznie do tego podchodzisz jeszcze zanim Mała zaczęła składać.
3. No nie wiem czy to lepsze, dla mnie to zdecydowanie gorsze, mijające sie z celem portalu. A jeśli nawet się nie zna na robieniu projektu, to może się pozna składając swój 1 projekt, jeśli jest zdeterminowana. Ja składając swój 1 projekt też nie znałam sie na wszystkim i moze efekty nie były zajebiste, ale jak na tamten czas - zadowalające mnie, bo udało mi sie coś stworzyć, co chociaż niektórym się podobało, a i przyjęłam godnie słowa krytyki. Nauczyło mnie to przyjmować krytykę.
4. Wiem że to nie łatwa sprawa, bo jest to bardzo czasochłonne i wymagające jakiegoś tam słuchu muzycznego i zdolności organizacyjnych ale uważam że nie należy wszystkiego z góry zakładać. Pewnie 90% projektów wykonanych przez tak młode osoby jest do kitu, ale szczerze mówiąc spotkałam sie z projektami utworzonymi przez starsze osoby, które wcale nie były lepsze. Dlatego WIEK DLA MNIE NIE JEST REGUŁĄ.
Anita, wyluzuj po prostu, pośpiewaj sobie i się trochę odstresuj, niech młodzi robią sobie co chcą jeśli mają do tego zapał i chęci, a efekty - dobre lub złe przyjdziemy i skomentujemy wedle własnych spostrzeżeń
🙂
Pozdrawiam