15 maja 2011 o 18:50
Zgłoś do moderacji
ale taką wymyśloną przez ze mnie a nie tak jak niektórzy ludzie tylko troche zmieniają słowa piosenek już istniejących
miaa678 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 1
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
2 kwietnia 2012 o 21:55
Zgłoś do moderacji
Najlepiej to Cubase bo Audacity jest dla amatorów ale to 2500 zł kosztuje.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
3 kwietnia 2012 o 15:42
Zgłoś do moderacji
pewnie że jest sposób-odpowiednie programy. Ale pytanie brzmi,co to znaczy własna piosenka,czy podkład jest twojego autorstwa ,czy tylko nowe słowa do podkładu z ising? A może chodzi o piosenkę której nie ma na ising?
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
3 kwietnia 2012 o 16:04
Zgłoś do moderacji
Można jeszcze wyszukać instrumental na jamendo.com rzecz jasna z odpowiednią licencją bo nie wszystkie można wykorzystywać i do niego napisać swoje słowa i już masz piosenkę. Tylko pamiętać trzeba o przestrzeganiu licencji praw creative commons bo inaczej można stracić prawo do jej korzystania !
A ja zrobiłem na odwrót. Znalazłem ,,Do młodych" Adama Asnyka i dopisałem do niego akordy.
Niedługo to chyba wstawię na YouTuba moje wykonanie
😃
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
15 listopada 2013 o 11:36
Zgłoś do moderacji
"audiacity" to nie tylko narzędzie dla amatorów, korzystają z niego profesjonaliści a jak naprawde chcecie coś nagrać to zacznijcie od pisania piosenek do instrumentali
po tym nauczcie się grać na instrumencie albo obsługi np 'FLStudio' (bardzo dobry program)
po czym tworzycie w nim muzykę, wrzucacie ją do audiacity i nagrywacie głos
a jeśli macie szumy lub coś w audiacity jest opcja usuwania szumu, też należy dobrze skonfigórować mikrofon nie mówiąc już że mikrofon POJEMNOŚCIOWY trzeba kupić a nie jakieś studyjne/wokalowe gówn0 za 50zł
po czym robicie reklame (ale jak - tego wam nie powiem już i tak zadużo napisałem, po czym będą dzieciaki czytać i zaśmiecać google swoimi głupimi utworami, czym mniej jest amatorskich utworów na google tym lepiej się wybić )
zapisujcie się na castingi, konkursy, itd czy nawet karaoke w barze,klubie jak macie
sysunia441 kobieta, 21
Ciechanów
Nagrań: 0, Postów: 1
12 grudnia 2013 o 13:19
Zgłoś do moderacji
A na ising nie ma piosenki marry you i chce ją nagrać grając na gitarze jak to zrobić