Czy marzyłeś kiedyś o wielkiej muzycznej karierze? Czy chciałeś kiedykolwiek zostać sławnym piosenkarzem bądź piosenkarką, ale sam/sama nie wiesz czy masz talent? "Be On the Top" pomoże Ci się sprawdzić. To konkurs karaoke, w którym każdy może wziąć udział, bez względu na wszystko. Wystarczy zarejestrować się na stronie, zapoznać z regulaminem i najzwyczajniej w świecie zaśpiewać ulubioną piosenkę. Twoje wykonanie pojawi się na specjalnym kanale youtube i zostanie ocenione przez wszystkich. Ponadto Twoje nagranie najprawdopodobniej (niestety jeszcze nie otrzymałem potwierdzenia) zostanie ocenione przez znanego piosenkarza. Nie siedź bezczynnie, zrób pierwszy krok w stronę Twojej muzycznej kariery i stań na szczycie!
Już od jutra (4 KWIETNIA) możecie przesyłać swoje zgłoszenia. Jak to zrobić? Właśnie tak:
A. Jeśli śpiewasz z podkładem: KROK 1: Ściągnij z Internetu wersję instrumentalną piosenki, którą chcesz zaśpiewać. KROK 2: Nagraj swój głos na wersję instrumentalną (polecam program Audacity, darmowy i bardzo mało zajmuje) KROK 3: Zapisz swoje nagranie w pliku muzycznym (w programie Audacity: Plik -> Eksportuj jako WAV) KROK 4: Prześlij nagranie na beonthetop@op.pl
B. Jeśli śpiewasz a capella: KROK 1: Nagraj swoją wersję (polecam program Audacity, darmowy i bardzo mało zajmuje) KROK 2: Zapisz swoje nagranie w pliku muzycznym (w programie Audacity: Plik -> Eksportuj jako WAV) KROK 3: Prześlij nagranie na beonthetop@op.pl
NA ZGŁOSZENIA CZEKAM DO 20 KWIETNIA!!!
Zgadzam się z Tobą, nie jest to nic specjalnego. Wydaje mi się, że wygląd strony nie jest najważniejszy (jak widziałem większość nawet ich nie robi), w dodatku sam muszę się wszystkim zająć. Jeśli znalazła by się osoba chętna do współpracy, jestem otwarty na wszelkie propozycje. Liczy się po prostu zabawa 😉 Ale jeśli pierwsza edycja wypali, to obiecuję, że następna będzie na pewno na wyższym poziomie.
To jest trochę na innej zasadzie. Ściągasz sobie wersję instrumentalną piosenki, którą chcesz zaśpiewać. Potem np. przez program Audacity (który polecam, bo jest darmowy i mało zajmuje) nagrywasz się. Ostatnia rzecz jaką musisz zrobić to wysłać to co nagrałaś na maila konkursu. Jesteś zainteresowana?
KRÓTKO O ZASADACH
Chciałbym Wam pokrótce przedstawić jak ma wyglądać konkurs. Każdy uczestnik musi nagrać się do podkładu instrumentalnego lub zaśpiewać a capella (jeśli ktoś nie wie jak to zrobić, proszę o kontakt, wszystko wytłumaczę), a następnie przesłać swoje nagranie na maila: beonthetop@op.pl Nagrania zostaną opublikowane na kanale konkursu na youtube. Następnie w zależności od ilości zgłoszeń odbędą się:
-Koncert finałowy (do 10 zgłoszeń)
-Eliminacje (więcej niż 10 zgłoszeń)
Jeśli odbędą się eliminacje, wtedy tylko jurorzy zadecydują kto znajdzie się w finale. Natomiast w finale o zwycięstwie zadecydują również sami uczestnicy, którzy będą przyznawać punty swoim rywalom. Zwycięży uczestnik, który zgromadzi największą ilość punktów i będzie on miał prawo do organizacji II edycji "Be On The Top" (BOTT)
TO JEST KONKURS DLA WSZYSTKICH!!! Wiec nie musisz się niczego obawiać, a już na pewno nie tego, że się ośmieszysz. Tutaj chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę, więc jeśli tylko masz ochotę dołącz do nas i zaśpiewaj najlepiej jak potrafisz. Ja oceniać nie będę, ale postaram się znaleźć dobrych jurorów + reszta uczestników też Cię oceni, będzie na pewno dobrze. Masz dopiero 13 lat i jeśli będziesz dużo trenować będziesz miała super głos, bo jak się mówi 20% to talent a 80% to praca.
Jak już się zarejestrujesz na stronie, wyślij mi PW z czym konkretnie masz problem, na pewno pomogę. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Już od jutra możecie przesyłać swoje zgłoszenia. Jak to zrobić? Właśnie tak:
A. Jeśli śpiewasz z podkładem: KROK 1: Ściągnij z Internetu wersję instrumentalną piosenki, którą chcesz zaśpiewać. KROK 2: Nagraj swój głos na wersję instrumentalną (polecam program Audacity, darmowy i bardzo mało zajmuje) KROK 3: Zapisz swoje nagranie w pliku muzycznym (w programie Audacity: Plik -> Eksportuj jako WAV) KROK 4: Prześlij nagranie na beonthetop@op.pl
B. Jeśli śpiewasz a capella: KROK 1: Nagraj swoją wersję (polecam program Audacity, darmowy i bardzo mało zajmuje) KROK 2: Zapisz swoje nagranie w pliku muzycznym (w programie Audacity: Plik -> Eksportuj jako WAV) KROK 3: Prześlij nagranie na beonthetop@op.pl
NA ZGŁOSZENIA CZEKAM DO 20 KWIETNIA!!!