vicki77 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 4
15 września 2009 o 17:57
Zgłoś do moderacji
Witam forumowiczow,
jestem tu nowa i przyznam szczerze - jestm laikiem jesli chodzi o spiew. Gram na pianinie i gitarze, ale z moim glosem kiepsko, bo go nigdy profesjonalnie nie cwiczylam.
Czy rejestr gwizgkowy mozna jakos cwiczyc? Przy zamknietych ustach potrafie wyjsc dosc wysoko, ale jak otwieram - juz nie. Wogole nie wiem jak cwiczyc glos, nie chce tez sobie uszkodzic strun glosowych. Zastanawiam sie jednak czy skale glosu mozna powiekszyc, czy rodzimy sie z dana i koniec? Przykladowo Mariah Carey bez lekcj spiewu potrafilaby tak wysoko gwizdac, czy jest to kwestia wprawy? Bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz.
Pozdrawiam
pepper kobieta, 39
Kraków
Nagrań: 56, Postów: 2024
15 września 2009 o 17:59
Zgłoś do moderacji
http://ising.pl/forum/2/spiewanie
zapraszamy do lektury,juz jest pelno takich tematow
🙂
-chyba jestem w raju
-raj ma wieksze cycki
vicki77 kobieta
pepper kobieta, 39
Kraków
15 września 2009 o 18:01
Zgłoś do moderacji
Alez nie ma sprawy
🙂
-chyba jestem w raju
-raj ma wieksze cycki
seric mężczyzna, 33
Jarocin
Nagrań: 14, Postów: 25
15 września 2009 o 18:04
Zgłoś do moderacji
Hmmmm jesteś laikiem jeśli chodzi o śpiew a porywasz się na rejestr gwizdkowy? Lepiej najpierw nauczyć się dobrze wykorzystywać swój normalny głos, a później go rozszerzyć...
vicki77 kobieta
15 września 2009 o 18:15
Zgłoś do moderacji
Na nic sie nie porywam, zapytalam z czystej ciekawosci. Nie jestem wokalistka, cwicze tylko dla siebie i zastanawialam sie nad mozliwosciami ludzkiego glosu. Prosilam o prosta odpowiedz, bo nie znam terminow profesjonalnych, nazewnictwa itd...
Zastanawialam sie tylko dlaczego niektorzy maja ogromna skale glosu, a inni nie. Tak czy owak, dzieki za odp.
pepper kobieta, 39
Kraków
15 września 2009 o 18:17
Zgłoś do moderacji
Oczywiscie,ze mozna rozszerzyc
🙂 moze nie az do rozmiarow W.Houston na przyklad,ale zawsze
😃 tylko dobrze cwiczyc trzeba
😉
-chyba jestem w raju
-raj ma wieksze cycki
wkamarycha kobieta, 34
Warszawa
Nagrań: 0, Postów: 8
16 września 2009 o 12:01
Zgłoś do moderacji
pomoże Ci jeśli bedziesz spiewać barwą operową
vicki77 kobieta
16 września 2009 o 15:14
Zgłoś do moderacji
Dziekuje wkamarycha. Slyszalas moze o Oldze Szwajgier, spiewaczce ktora wlasnymi metodami poszerzyła skale swojego głosu z 3 do 6 oktaw? Ciekawa jestem na czym jej cwiczenia polegaly. Wiem ze gwizdac jak Mariah Carey czy W. Houston malo kto potrafi, ale dobrze jest nauczyc sie dobrze spiewac wysokie dzwieki by nie miec z tym trudnosci spiewajac. Swoja droga znam paru mezczyzn, ktorzy spiewaja wyzej niz dziewczyny, i przychodzi im to bez trudnosc 😕 moze taka budowa ich strun glosowych, bo jak to mozna inaczej wytlumaczyc
agak kobieta, 39
Wrocław
Nagrań: 98, Postów: 150
29 grudnia 2009 o 23:22
Zgłoś do moderacji
jesli chodzi o gwizdek to proponuje pocwiczyc rankiem
🙂 i na takim trzeszczacym glosie sie przechodzi
probowac sie przeciagnac to pomaga przejść w gwizdek
🙂
I sing because i'm happy !
www.myspace.com/agustic