thejpp mężczyzna, 32
Nagrań: 0, Postów: 471
2 września 2009 o 21:00
Zgłoś do moderacji
Witam
Od tygodnia mam mały problem. No więc
3 tygodnie temu wyjechałem na wakacje. Tam przez 2 tygodnie nie ćwiczyłem, zero śpiewu. Gdy wróciłem do domu znowu zacząłem śpiewać. 2 dni i wszystko cacy. głos wrócił i było git. Ale z dnia na dzień się skończyło. nagle moje gardło nie wydaje dźwięków jakich ja chce. nie moge śpiewać wysokich dźwięków jak dawniej, przy śpiewaniu od razu robi mi się sucho i brakuje śliny... co jest ? jakiś etap mutacji ? Czy może jakieś nadwyrężenie ?
"Nie zna piekło straszliwszej furii nad wściekłość zranionej kobiety"
papagey kobieta, 32
Tarnów
Nagrań: 835, Postów: 128
2 września 2009 o 22:01
Zgłoś do moderacji
hmm. mam to samo i bardzo mnie to irytuję. przed wakacjami miałam 3 oktawy, a teraz nie jestem co do tego pewna, bo nie mogę wyśpiewać wysokich dźwięków (poprzednio wyśpiewywawłam góry w "Cicho" Ewy Farny, a teraz strasznie się męczę i wychodzi mi to gorzej niż jakotako)
Ale mam nadzieję, że to tylko lekka infekcja gardła i za parę dni mi całkiem przejdzie. Jedyne co mogę poradzić, to płukanie gardła wodą z solą, naprawdę pomaga ! mimo że niedobre
😉
w aureoli diabeł, co serce nosi w pudełku zapałek.
goryl mężczyzna, 30
G-D
Nagrań: 0, Postów: 10
3 września 2009 o 17:00
Zgłoś do moderacji
Jest to jak napisałeś etap mutacji, wiem o tym od lekarza, sam to mam dlatego fałszuje na górnych dźwiękach i często piszcze ;]
NIKT NIE BĘDZIE MI ROZKAZYWAŁ - NIKT ZA MNIE NIE UMRZE !
kiru kobieta, 29
Gdańsk
Nagrań: 38, Postów: 262
3 września 2009 o 18:04
Zgłoś do moderacji
Hm no ja chyba nie mam etapu mutacji, a mam to samo
😜 już nie śpiewam tak jak kiedyś eh.
'Maybe, if my heart stops beating won't hurt this much'
Konto usunięte
11 października 2009 o 20:11
Zgłoś do moderacji
to napewno zaczatki mutacji
😉 co do dziewczyn... my tez przechozimy podobne procesy ksztaltowania sie glosu do pewnego wieku...nie jest to mutacja ale zmiany w glosie sa dosc znaczace
😉 , wiec to tez nic dziwnego
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
11 października 2009 o 20:46
Zgłoś do moderacji
Współczuję Wam, bo ja tylko taką średnią mutację przeszedłem, więc mój głos na tym nie ucierpiał
😃
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...