donhuan mężczyzna, 86
Nagrań: 1, Postów: 1574
23 grudnia 2010 o 18:42
Zgłoś do moderacji
23-25 stycznia 2009 - IX Ogólnopolski Festiwal Kolęd i Pastorałek
autor: RN data: 2008-12-28 08:57:52
Teresiński Ośrodek Kultury ma ogromny zaszczyt po raz dziewiąty zaprosić wszystkich na najwspanialszą imprezę w centralnej Polsce. Dlaczego najwspanialszą? Chociażby z powodu miejsca. Niepokalanów staje się w styczniu niekwestionowaną stolicą kolęd i pastorałek. Z najdalszych zakątków naszego kraju przyjeżdżają artyści w różnym wieku, aby Panu Jezusowi śpiewać i wspólnie radować się z jego przyjścia na świat.
Chcąc przedstawić widzom i uczestnikom konkursu siłę wiary i narodowej tradycji, Festiwal, jak co roku, przebiegać będzie pod hasłem: „Nasze wieczne kolędowanie". Mamy nadzieję, że brzmi ono przyjaźnie zarówno dla wykonawców, organizatorów jak i tych, którzy pomogą Wam w zawitaniu do teresińskiej ziemi.
Warto zwrócić uwagę na fakt, że ze względu na różnorodność scenicznych prezentacji (zespoły i soliści, starsi i dzieciaki, barwne grupy folklorystyczne), Festiwal zaznaczył się już urokliwym charakterem medialnym. O wydarzeniu tym pisze ogólnopolska prasa katolicka i gazety lokalne, mówi o nim radio. Charakter i tematyka Festiwalu pozwala myśleć o naszym spotkaniu jak o „wielkiej pielgrzymce" tak, więc i Wasz dar uczestnictwa przyjmujemy z radością. Z nadzieją, że stworzymy z Państwa udziałem coś miłego i potrzebnego ludziom i Bogu.
Poniżej zamieszczamy kolejność prezentacji konkursowych IX Ogólnopolskiego Festiwalu Kolęd i Pastorałek w Niepokalanowie.
W piątek, 23 stycznia, do konkursu staną najmłodsi czyli soliści i zespoły do 12 lat. W sobotę, 24 stycznia, soliści i zespoły w kategorii 13-18 lat oraz powyżej 18 lat. Przesłuchania ubarwią występy grup folklorystycznych. Z uwagi na różny czas prezentacji konkursowych, trudno nam określić w którym miejscu przesłuchań będziemy musieli ogłosić godzinną przerwę, która rozpocznie się o godz. 13.30 i potrwa do godz. 14.30. Zarówno w piątek jak i w sobotę, przerwę naniesiemy na listę wywieszoną w miejscu przesłuchań. Zapraszamy wszystkich gorąco do przybycia do sali Św. Bonawentury na barwne występy gości z całej Polski a także grupy z Kaliningradu. Poniżej aktualny program Festiwalu. Na wszystkie występy WSTĘP WOLNY. ZAPRASZAMY.
Ja z chęcią się wybiorę
23 grudnia 2010 o 19:18
Zgłoś do moderacji
oj tam, daleko . Ja też mam spory kawałek .
evabella kobieta
Opole
Nagrań: 0, Postów: 8
20 stycznia 2019 o 17:43
Zgłoś do moderacji
Kiedyś byłam. To były czasy 🙂
----
[url=https://www.koledypolskie.pl/]Kolędy Polskie[/url]
karenl kobieta
Krosno
Nagrań: 0, Postów: 1
22 marca 2019 o 12:44
Zgłoś do moderacji
Ja też, wybrałabym się raz jeszcze, ale ...odległość 🙂
Lubię śpiewać, choć złośliwi mówią cos o słoniu nadeptującym na ucho ;-) To w czasie wolnym, a zawodo w firmie produkcyjnej, http://profipvc.pl , w Krośnie.