23 listopada 2010 o 22:44
Zgłoś do moderacji
Mam przyjaciółkę (17lat) która posiada piękny głos. Śpiewa w chórze szkolnym i brała ostatnio udział w małym krakowskim konkursie. Chciałbym pomóc jej się rozwijać i mam do was pewną prośbę.
Do wszystkich: W jaki sposób, oprócz waszej strony można pokazać się światu? Mam talent oraz Idola zostawcie w kącie, Festiwal Piosenki Studenckiej także, chciałbym dowiedzieć się o czymś o czym nie wie 90% społeczności, coś małego ale jednocześnie dającego szanse na start.
Do braci i sióstr z Krk oraz okolic: na pewno macie niedaleko siebie jakiś Dom Kultury, szkołę muzyczną czy kawiarnie lub coś w ten deseń, które co jakiś czas organizują konkursy, turnieje lub kastingi. Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby każdy kto zobaczy plakat, informacje lub dowie się od znajomego o takim evencie napisał mi tutaj lub na PW gdzie? kiedy? i w jakim stylu się odbywa? Wiem, że na tej stronie piszę się w dziale "wydarzenia" czy "zloty i spotkania" ale nie ma tam informacji o tych malutkich, lokalnych wydarzeniach dla wąskiej grupy uczestników.
Peace!
1410 kobieta, 27
Kętrzyn
Nagrań: 6, Postów: 1
23 listopada 2010 o 22:52
Zgłoś do moderacji
dobry z Ciebie przyjaciel ; )
niestety ja Ci nie pomogę - nie mam pojecia o festiwalach w Krk , tlyko tu , na mazurach
🙂 .
🙁
Klaudia
harry1782 mężczyzna, 28
Nagrań: 0, Postów: 83
24 listopada 2010 o 15:08
Zgłoś do moderacji
A czemu nie mam talent? Tam nawet jak by nie przeszła to i tak ktoś ją zobaczy, wtedy np może dostać jakąś propozycję.
eoppiotrek mężczyzna, 29
Opoczno
Nagrań: 0, Postów: 329
24 listopada 2010 o 15:32
Zgłoś do moderacji
Podobno ma wystartować polska edycja "X Factor" tam może próbować ;>
martula97 kobieta, 27
Kraków
Nagrań: 470, Postów: 325
24 listopada 2010 o 18:15
Zgłoś do moderacji
http://www.cmjordan.krakow.pl/muzyka-taniec-spiew/studio-piosenki-voce
to tak jeśli chodzi o dom kultury
http://www.pmiska.pl
wokalista mężczyzna, 32
Stalowa Wola
Nagrań: 179, Postów: 408
24 listopada 2010 o 18:28
Zgłoś do moderacji
Tez bym cos chcial ale lipa
😃
Nie ma mozliwosci i nie mam wokalu :{
Zycze powodzenia!
Wokalista
Oł yeee ^^
Bo żyje się raz :P
25 listopada 2010 o 20:35
Zgłoś do moderacji
[cytat=harry1782]A czemu nie mam talent? Tam nawet jak by nie przeszła to i tak ktoś ją zobaczy, wtedy np może dostać jakąś propozycję.[/cytat]
Nie odrzucam mam talent tylko podkreślam, żeby go nie nadmienić w odpowiedziach bo o nim już wiem 😉 i oczywiście mamy zamiar wystartować 😉 Dodam jeszcze, że za jakiś czas będą do stestowania dwa kawałki zespołu the oszołoms (youtube.com), w których ona gościnnie wystąpi 😉 nie taki ze mnie zły menedżer 🙂
harry1782 mężczyzna, 28
Nagrań: 0, Postów: 83
miley23 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 1
25 listopada 2010 o 21:06
Zgłoś do moderacji
twoja przyjaciółka ma naprawdę świetny gust co do wybierania znajomych pomagaj jej na wszystkie sposoby aby odnalazła samą siebie🙂 xd
19 stycznia 2011 o 08:52
Zgłoś do moderacji
Podobno "Prawdziwy talent zawsze obroni się sam", ale faktycznie - rzeczywistość nie jest taka kolorowa. Znam bardzo wiele młodych, niezwykle utalentowanych osób, które od lat bezskutecznie starają się zaprezentować szerszej publiczności. Jeśli coś mogę zasugerować to dużo odwagi i determinacji. Proponuję promocję talentu na serwisach społecznościowych iSing, youTube, facebook. Zachęcam do przygotowania muzycznego portfolio - może to być płyta z 5 - 10 utworami lub strona www. Mając taką wizytówkę można zarejestrować się do agencji koncertowej, a nawet (jeśli to własne kompozycje) zgłosić ją do przeróżnych festiwali, bądź też radiostacji. Ważne jest aby "wejść" w środowisko muzyczne - często można znaleźć tam osoby skłonne do pomocy. Nade wszystko należy ciężko pracować wokalnie - rozwijać technikę, poprawiać interpretację. Przyjaciółka ma dopiero 17 lat, więc cały świat stoi przed nią otworem. Życzę przede wszystkim robienia wszystkiego z pasją, bo to ona prowadzi do sukcesu.
www.nauka-spiewu.pl