2 listopada 2010 o 10:18
Zgłoś do moderacji
Nie chodzi mi o growl tylko niski głos z taką lekką chrypką jak np. wokalista Metallicy czy Disturbed... Mi wychodzi, tylko że żeby "wytrzworzyć" tą chrypkę strasznie zdzieram struny i wydaje mi sie że robie to tak "na chama"...a potem boli mnie gardło przez jakieś kilka godzin..
Może jest ktoś kto nauczył by takiego wokalu ? odpłatnie oczywiście .... ;]
jak co to moje skype ---> gunia1205
yagiel mężczyzna, 38
Nagrań: 45, Postów: 32
12 listopada 2010 o 01:29
Zgłoś do moderacji
Nie prawda to co tu Ci pisza wyzej nie sluchaj tych glupot nie trzeba pic ani palic i niszczyc sobie glosu pierwsza rzecz jesli chodzi o chrype to trzeba nauczyc sie oddechu przepona itp druga to sposob powstawania chrypy przepona jest po to zeby nie drzec ryja bezsensownie i nie niszczyc strun .... Pamietaj ze spiewajac Rock Metal zawsze niszczysz struny ale jesli robisz to dobrze to nic sie nie dzieje ja obecnie szukam na necie cwiczen i roznych technik spiewania Rocka Metalu Growlu Screamu itp
Tlumaczyc jak to sie robi hmm... nazwijmy to kompresja zeby wytworzyc chype musisz wypychac powietrze i zamknac czesciowo jemu dostemp wylotu tak w skrocie wtedy w miejscu gdzie tworzy sie owa kompresja zaczynaja drgac okolice miesni krtani i obijac sie osiebie tworzac charakterystyczna chrypke ale to jest ta zblizona Do metallicowej tak mi sie wydaje jest jeszcze inny rodzaj chypy bardziej drapiezny ktorego uzywa Agnieszka Chylinska jak znajde jakies materialy na ten temat to wrzuce tutaj i postaram sie przetlumaczyc na ludzki jezyk aha i wazna rzecz nie nalezy drzec ryja przy chrypie bo takie rokowe spiewanie to tez spiew jesli umiesz uzywac przepony to chwala bogu nie bedziesz cierpiec tak jak ja cierpialem
😃😃😃 (wiekszosc rzeczy robi mikrofon) czyli glosnosc owego chrypowego spiewu bedzie zludnie glosna a jednoczesnie bedzie slychac moc wkrodce bede wrzucal pare metalowych kawalkow na swoj profil wiec jak bedziesz chciala posluchac co i jak to Ci wytlumacze mniejwiecej jeszcze jedna wazna rzecz pamietaj ze woda i srodki nawilzajace gardlo siemie lniane i takie tam to przydatna rzecz . No i miec wypoczety i rozgrzany glos dobra rozgrzewka to podstawa bo bez nie bedziesz CIERPIEC !!! i robic sobie KRZYWDE !!!
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
12 listopada 2010 o 08:36
Zgłoś do moderacji
yagiel pisze:
Nie prawda to co tu Ci pisza wyzej nie sluchaj tych glupot nie trzeba pic ani palic i niszczyc sobie glosu pierwsza rzecz jesli chodzi o chrype to trzeba nauczyc sie oddechu przepona itp druga to sposob powstawania chrypy przepona jest po to zeby nie drzec ryja bezsensownie i nie niszczyc strun .... Pamietaj ze spiewajac Rock Metal zawsze niszczysz struny ale jesli robisz to dobrze to nic sie nie dzieje ja obecnie szukam na necie cwiczen i roznych technik spiewania Rocka Metalu Growlu Screamu itp
Tlumaczyc jak to sie robi hmm... nazwijmy to kompresja zeby wytworzyc chype musisz wypychac powietrze i zamknac czesciowo jemu dostemp wylotu tak w skrocie wtedy w miejscu gdzie tworzy sie owa kompresja zaczynaja drgac okolice miesni krtani i obijac sie osiebie tworzac charakterystyczna chrypke ale to jest ta zblizona Do metallicowej tak mi sie wydaje jest jeszcze inny rodzaj chypy bardziej drapiezny ktorego uzywa Agnieszka Chylinska jak znajde jakies materialy na ten temat to wrzuce tutaj i postaram sie przetlumaczyc na ludzki jezyk aha i wazna rzecz nie nalezy drzec ryja przy chrypie bo takie rokowe spiewanie to tez spiew jesli umiesz uzywac przepony to chwala bogu nie bedziesz cierpiec tak jak ja cierpialem 😃😃😃 (wiekszosc rzeczy robi mikrofon) czyli glosnosc owego chrypowego spiewu bedzie zludnie glosna a jednoczesnie bedzie slychac moc wkrodce bede wrzucal pare metalowych kawalkow na swoj profil wiec jak bedziesz chciala posluchac co i jak to Ci wytlumacze mniejwiecej jeszcze jedna wazna rzecz pamietaj ze woda i srodki nawilzajace gardlo siemie lniane i takie tam to przydatna rzecz . No i miec wypoczety i rozgrzany glos dobra rozgrzewka to podstawa bo bez nie bedziesz CIERPIEC !!! i robic sobie KRZYWDE !!!
Yagiel!! Na Boga!! Przecinki, kropki, bo nie idzie sie nic z tego mrowiska dowiedziec!
🙂
Nie mnie jednak, ciekawe..
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
yagiel mężczyzna, 38
Nagrań: 45, Postów: 32
12 listopada 2010 o 18:45
Zgłoś do moderacji
a miałam napisac- zapytaj Yagiela
😉 ale jak już się udzieliłeś
😉
`Panta rhei kai ouden menei...`
3 sierpnia 2012 o 16:35
Zgłoś do moderacji
A wiecie może jak zaśpiewać jak ten koleś? http://www.youtube.com/watch?v=jiveL3VfglM