alessaa kobieta, 32

Nagrań: 0, Postów: 1
13 października 2010 o 10:29
Zgłoś do moderacji
chodzi mi o to co jest potrzebne do nagrania piosenek. własne teksty - z tym nie będzie problemu. gorzej z muzyką. trzeba przedstawić własne kompozycje, czy może pracownicy w studio dobiorą odpowiedni podkład muzyczny? dodam jeszcze, że jestem solistką, nie współpracuję z żadnym zespołem. jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tych sprawach, proszę aby się nim podzielił : )
Alessa
Konto usunięte

13 października 2010 o 23:16
Zgłoś do moderacji
Jeśli szkolisz się w kierunku muzycznym, zachowaj sobie gdzieś ten post. Wydrukuj na przykład. Za jakiś czas, za kilka lat przeczytaj

Edytowano 13 października 2010 o 23:18.
kaspo mężczyzna, 42
Kraków

Nagrań: 52, Postów: 6173
13 października 2010 o 23:18
Zgłoś do moderacji
xD
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
13 października 2010 o 23:37
Zgłoś do moderacji
alessaa pisze:
czy może pracownicy w studio dobiorą odpowiedni podkład muzyczny? dodam jeszcze, że jestem solistką, nie współpracuję z żadnym zespołem. jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tych sprawach, proszę aby się nim podzielił : )
Zacznijmy od tego ze studio nagran jest jak sama nazwa wskazuje od nagrywania a nie tworzenia aranżacji. Musisz sobie znaleśc osobą ktora zaaranżuje podkład. Oczywiscie zdajesz sobie z tego sprawę że to nie będzie za darmo?
Z gotowym podkładem i wyćwiczonym tekstem umawiasz sie na sesję nagraniową w studiu.
robertas19 mężczyzna, 36
Piła (woj. wielkopolskie)

Nagrań: 12, Postów: 6729
19 stycznia 2011 o 23:21
Zgłoś do moderacji
alessaa pisze:
czy może pracownicy w studio dobiorą odpowiedni podkład muzyczny?
Nawet im takiego pytania nie zadawaj w przyszłości, bo się ośmieszysz niestety

Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
oloo mężczyzna, 46
Lewin Brzeski

Nagrań: 2, Postów: 138
27 stycznia 2011 o 05:20
Zgłoś do moderacji
Ale to nie znaczy że nic nie nagrasz .... nic nie stoi na przeszkodzie byś przyniosła swój podkład mp3 🙂
Tylko jeśli chcesz nagrać się w studiu tak o dla siebie to musisz być bogata, bo godzina w studiu jest droga, im lepsze studio tym jeszcze drożej, a nagrywanie trwa długo. Jeśli masz talent i chcesz przejść na profesionalizm to potrzebny jest sponsor który za to studio będzie płacił 😛
Lepiej poszukaj kogoś kto zrobił sobie w domu małe domowe studio nagraniowe. Na Twoje potrzeby jakość powinna być zadowalająca jeśli ten ktoś będzie miał mikrofon z wysokiej półki. No i nagra Cię za flaszkę a nie za ciężkie tysiące zł.
Powodzenia 😉
Jeśli kochasz coś robić, rób to, nawet jak nie jesteś mistrzem świata
iforget kobieta, 32
Rawicz

Nagrań: 0, Postów: 23
7 lutego 2011 o 19:20
Zgłoś do moderacji
Dzwonisz do studia nagraniowego, umawiasz się, szykujesz sobie wersje instrumentalne piosenek (oczywiście nie musisz, bo oni mogą tobie zagrać podkład swoimi instrumentami, ale zajmie to o wiele więcej czasu, więc też o wiele więcej pieniędzy, no chyba że masz dużo pieniędzy, studia nagraniowe preferują cenę 50 zł za godzinę) wiem, że 4 piosenki nagrywa się ok.2-3 godzin, (ale z gotowym podkładem!).