Dzień Dobry.
🙂
Pragnę przedstawić Wam mój genialny, autorski pomysł.
😃
Jakiś czas temu, ekipa iSing w celu sprezentowania możliwości pokazania się światu wschodzącym gwiazdom, wprowadziła opcję zamieszczania czegoś takiego jak "piosenka autorska". Od tamtego czasu na portal trafiło wieeeele nikomu dotąd nie znanych pozycji. Pojawienie się tej opcji stało się też dla niektórych motywacją do tworzenia nowych dzieł. Jednak nie o tym chciałem...
Otóż mam wspaniałą propozycję, która byłaby czymś w rodzaju pieczenia dwóch pieczeni na jednym ogniu.
🙂
Jak powszechnie wiadomo, zdecydowana większość użytkowników ma ciśnienie na kolejne podkłady... ekipa iSing zapewne chętnie dorzucałaby je bez końca, gdyby nie finanse, które są do tego potrzebne. Opłacanie Zaiksów, itd...
I teraz właśnie dochodzimy do mojej głównej myśli. Co, gdyby autorzy piosenek autorskich, które nie są nigdzie rozpowszechnione i do których publicznego wykonywania nie są potrzebne żadne licencje, zgodzili się na dodanie swych owoców do iSingowej bazy piosenek, aby reszta użytkowników mogła je sobie coverować? ;>
Zadowoleni byliby i autorzy (promocja piosenki) i reszta użytkowników (nowe podkłady), a kosztowałoby to tyle (chyba), co zsynchronizowanie słów i kuleczki z podkładem.
🙂
Co o tym myślicie? Czekam na opinie. ;>