agis44 kobieta, 31
Słubice (Lubuskie)
Nagrań: 3, Postów: 10
25 września 2010 o 19:46
Zgłoś do moderacji
Witam.
Mam do Was taką prośbę, czy pomoglibyście mi wybrać jakiś dobry i niedrogi Keyboard (cena między 500 a 700 zł)? Chciałabym nauczyć się grać na Keyboardzie (jestem początkująca).
Mam już wypatrzone 2 Keyboardy ale nie wiem który wybrać.
Keyboardy nr 1
http://muzyczny.pl/128339_Yamaha-PSR-E-323-keyboard-instrument-klawiszowy.html?utm_source=alejka.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=128339
Keyboardy nr 2
http://guitarcenter.pl/catalog/klawisze/keyboardy/casio-ctk-3000
Który byście Wy wybrali?
Byłabym wdzięczna za pomoc w wybraniu
🙂 .
mariz3 kobieta
Engelberg
Nagrań: 1, Postów: 9
martula97 kobieta, 27
Kraków
Nagrań: 470, Postów: 325
kamciode mężczyzna, 34
Kuwejt
Nagrań: 1, Postów: 274
28 grudnia 2010 o 16:04
Zgłoś do moderacji
Do nauki wystarczy już Yamaha PSR E323. Szału nie ma, ale dla początkującego wystarczy... to moim zdaniem najtańszy model, który można już nazwać instrumentem, a nie zabawką, choć może przesadzam (bo E403 to bezwarunkowo lepszy sprzęt).
oloo mężczyzna, 45
Lewin Brzeski
Nagrań: 2, Postów: 138
27 stycznia 2011 o 05:43
Zgłoś do moderacji
E323, a nawet E403 to niestety jeszcze nie są keyboardy z prawdziwego zdażenia. Te sprzęty ( keyboardy ) są poprostu drogie. E403 ma fajne brzmienie, spokojnie do nauki gry wystarcza. Polecam uczyć się na nim lub podobnym i powoli myśleć o zmianie na ciekawszą maszynę. Tylko nie casio !
Po czym poznasz dobry keyboard ? Po tym że da się na nim tworzyć ciekawą własną muzykę, czyli ma możliwość wgrywania i edycji podkładów, ma możliwość tworzenia własnych podkładów, ma kilka wariacji podkładów a nie tylko zwrotka/refren, współpracuje z dyskiem lub posiada własny .... w sumie to już wystarczy by móc na nim tworzyć muzykę.
Najtaniej polecam klawisz Yamaha s550, choć moim zdaniem to jeszcze nie jest konkretna stacja robocza, choć nazywają go sprzedawcy workstation. Pełny profesionalizm znajdziesz już w klawiszu Yamaszka s700 lub s710, w starszej serii 3000, a najlepiej 9000. Dalej ( czytaj drożej ) już będzie tylko lepiej.
Jeśli kochasz coś robić, rób to, nawet jak nie jesteś mistrzem świata