onaona kobieta
Gdańsk
Nagrań: 0, Postów: 71
17 września 2010 o 20:59
Zgłoś do moderacji
Głos z mikrofonu słychać w głośnikach, a dopiero wtedy mikrofon lapropowy ściąga głos z mikrofonu i melodię (podkład muzyczny). Ustawiałam co mogłam i nic. Mikrofon to Sennheiser, jest świetny jeżeli chodzi o parametry, ale nie mogę ustawić, by głos nagrywał sie bezpośrednio. A może tylko tak można??? Czy ktoś może mi pomóc? Dodam jeszcze, że kiedy śpiewam do mikrofonu i głos słychać w głośnikach razem z podkładem i to wszystko nagrywa mikrofon, w tym samym momencie mój głos zbiera mikrofon w laptopie i wychodzi jeden wielki galimatias.
astrea kobieta, 36
Toruń
Nagrań: 33, Postów: 1065
18 września 2010 o 17:39
Zgłoś do moderacji
Bo musisz załozyc słuchawki,zeby mikrofon nie ściagał z głosników.Spiewaj na słuchawkach po prostu
😉 Ja tak robię i nigdy nic mi nie sciaga.
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety.
kosciuszko mężczyzna, 36
Rzeszów
Nagrań: 13, Postów: 7
18 września 2010 o 19:03
Zgłoś do moderacji
1. Sprawdz ustawienie Flasha czy jest wlaczony odpowiedni mikrofon. Sprawdz w regulacji glosnosci ktory mikrofon jest aktywny. Proponuje swoj glosu nie puszczac na glosniki podczas nagrywania.
2. zmniejsz czulosc mikrofonu i spiewaj blizej niego. Podklad niech leci jak najciszej.
onaona kobieta
Gdańsk
Nagrań: 0, Postów: 71
19 września 2010 o 22:46
Zgłoś do moderacji
Jeszcze raz...
Wdzięczna jestem za rychłe odpowiedzi, ale to jest tak.
Mikrofon działa jedynie na ustawieniach, kiedy jest nagrywany z głosników, inaczej nie działa. Muszę zrobić "przechwytywanie". Wtedy mikrofon na kablu słychać w głośnikach, z głośników do mik. lap., a mikrofon w laptopie także zbiera to co śpiewam. Tylko wtedy dzieją się potworne opóźnienia, echo... Ustawienia próbowałam wszystkie. I teraz, jeżeli włożę na uszy słuchawki to i tak tym nic nie zmienię, ponieważ głos będzie nadal wychodził z mikrofonu do gł i do mik, i z gardła do mik lap. Oszaleję!!! A ja tak nie lubię śpiewać do ekranu!!!
kosciuszko mężczyzna, 36
Rzeszów
Nagrań: 13, Postów: 7
20 września 2010 o 18:42
Zgłoś do moderacji
1. winne moga byc jedynie ustawienia karty muzycznej. Sprawdz sobie czy nie masz programiku sterujacego karta.
2.Ewentualnie Panel Sterowania->dzwieki mowa i urzedzania audio moze jest tam opcja przelaczajaca pomiedzy mikrofonem laptopa a wejsciem mikrofonowym
3. No i w regulacji nagrywania jest mozliwosc przelaczania pomiedzy odpowiednimi zrodlami.
Wiecej nie wymysle ;]