Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
This is something more.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
...
strelauiczarny pisze:
Mati jezli nie chodzenie do filharmonii czy opery świadczy o kulturze człowieka to z przykrością muszę cię zawiadomić że wysnuwanie takich wniosków świadczy o poziomie debilizmu jaki prezentuje autor takich wątków, raczej....
...
mati8899 pisze:
strelauiczarny pisze:Mati jezli nie chodzenie do filharmonii czy opery świadczy o kulturze człowieka to z przykrością muszę cię zawiadomić że wysnuwanie takich wniosków świadczy o poziomie debilizmu jaki prezentuje autor takich wątków, raczej....
źle mnie zrozumiałeś, chodzi mi oto , że młodzież ostatnio nie chodzi do takich miejsc a to że inni nie chodzą to rozumiem z powodów wiadomych, źle zrozumieliście
Nawet najdłuższe spotkanie kończy się rozstaniem .
bonpo pisze:
Nie sądzę by wizyty w filharmonii świadczyły o kulturze człowieka bądź jej braku ........
Biorąc pod uwagę realia i dochody przeciętnego obywatela tego nieszczęsnego kraju ; zupełnie nie dziwię się młodemu człowiekowi , który miast wywalić 100 zł lub więcej za bilet na koncert renomowanej orkiestry , chóru czy solisty ; woli skołować " parę złotych " na towar , i skręcić lolka podlanego kilkoma browarami .
Ogólnie rzecz ujmując ; kultura tzw .wysoka staje się zjawiskiem elitarnym czy niejednokrotnie " niszowym " ; o czym świadczą chociażby urządzane przeglądy kina artystycznego ; gdzie unosi się duch wymarłych niegdysiejszych " De ka efów " -czyli dyskusyjnych klubów filmowych , które władza postanowiła " zaorać " podobnie jak kina ; do których szło się oglądać film a nie konsumować wiadro prażonej kukurydzy i hot dogi ; jak to ma miejsce w obecnych multipleksowych kołchozach serwujących dobrze schodzący i sprzedający się komercyjny towar ; gdzie pojęciem kluczem- jest po prostu zysk ; i rację bytu ma tylko to co się dobrze sprzedaje . Jest to nowa ideologia i filozofia wolnego rynku .
Natomiast obaleniem głęboko zakorzenionego stereotypu ; iż Polacy są Narodem głuchym i niemuzykalnym ; jest ten oto portal gromadzący dziesiątki jeśli nie setki uzdolnionych muzycznie młodych i nie tylko młodych ludzi .
Owszem , sytuacja w polskim szkolnictwie i edukacji muzycznej jest fatalna a kolejni zmieniający się ministrowie edukacji jakoś nie mogą wyprowadzić szkolnictwa z głębokiej zapaści .
No cóż ; moje zajęcia muzyczne w szkole podstawowej polegały na grze w okręty lub państwa miasta .....
No comment ........
Bądź sobą :D
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej