18 sierpnia 2010 o 12:35
Zgłoś do moderacji
Witam. Kilka tygodni temu kupiłem mikser behringer xenyx1002fx do rozpoczęcia muzycznej przygody.
I tu pojawia się problem, ponieważ nie wiem jak to wszystko podpiąć.
Na razie mam to podpięte tak:
[img]http://iv.pl/images/91669733757178052920.jpg[/img]
wszystko działa, mikrofon cacy, ale jak rozmawiam na skype to nic nie słychać.
mikrofon to behringer c-1.
może ktoś doradzi jak to wszystko podpiąć i gdzie.
mikrofon mam podpięty jedynie pod mikser.
bobix84 mężczyzna, 40
Zgierz
Nagrań: 0, Postów: 2
21 sierpnia 2010 o 03:11
Zgłoś do moderacji
mikrofon podepnij pod kanał np. nr 1. i wyjście sumy mixera, czyli Mix out, pod wejście w komputerze.
W tym behringerze powinieneś mieć tez chyba wyjście na czinczach z opisem cd tape output. czyli potrzebny ci kabel z jednej strony z dwoma czinzami a z drugiej strony z małym dzekiem, ale dokładniej ci powiem jak zrobisz fotke gniazd w tym mixerze tak by można było przeczytać co na nich pisze.
Wracając do pytania, wyjście z komputera możesz podłączyć na tor z wejściami dzekowymi, i powinienes słyszeć wszystko w słuchawkach, możliwe że głośność słuchawek ustawia się oddzielnym potencjometrem bub gałką, więc poszukaj gdzieś pokrętła z napisem phones
Pozdrawiam
Zycze wszystkim wykonawcą sukcesów
monia2405 kobieta, 29
Michałowo/obok Białegostoku
Nagrań: 12, Postów: 928
21 sierpnia 2010 o 10:38
Zgłoś do moderacji
Mam taki sam mikser. Mikrofon powinien być podłączony do kanału 1 - tak jak mówił kolega wyżej. Natomiast drugi kabel (łączący mikser i komputer) mam podpięty w miejscu cd/tape out (na mikserze -znajduje się to w prawym górnym rogu, środkowe wejścia) i wejścia mikrofonu (na komputerze). Potrzebny jest do tego taki kabel:
P.S. A można wiedzieć co tam za kabelki masz podłączone i do czego one Ci służą?
🙂
This is something more.
Konto usunięte
21 sierpnia 2010 o 13:31
Zgłoś do moderacji
Ja króciutko ; czy każdy mikrofon dynamiczny sensownej jakości typu AKG , Shure ; wymaga przedwzmacniacza ? ; bo z tego co zdążyłem zauważyć , inaczej się zachowują współpracując z wzmacniaczem i piecykiem a inaczej z komputerem .
Nawet najdłuższe spotkanie kończy się rozstaniem .