elibeli97 kobieta, 26
Tarnobrzeg
Nagrań: 77, Postów: 161
17 sierpnia 2010 o 16:13
Zgłoś do moderacji
Wiem, że powtarzam innych co się o to pytali.
Chciałabym sie dowiedzieć ile może kosztować taki mikrofon [podłączany do normalnego kompa]
Taki dobry i nie taki mały stojący, tylko taki już prawdziwy jak na występach., czy coś w tym stylu.
` . sweetaśna =]
bobix84 mężczyzna, 40
Zgierz
Nagrań: 0, Postów: 2
21 sierpnia 2010 o 03:27
Zgłoś do moderacji
Jak narazie rozejrzyj się za tańszym mikrofonem, ceny są od 30 zł (przypominają wyglądem mikrofony o których mówisz, tyle że są plastikowe w brzmieniu) chociaż nie wiem czy będzie to się rzucało w uszy przy bezpośrednim podłączeniu do komputera z pominięciem mixera i innych bajerów.
Jeżeli masz trochę kaski to ...
Mikrofonem budżetowym z którego na pewno będziesz zadowolona jest shure 606,
http://allegro.pl/item1194872411_shure_c_606_n_gw_krk_kabel_djsklep_com.html
tu masz go akurat za 88 zł, ale można znaleść go czasem trochę taniej.
Innych tańszych bym ci nie polecał bo jak pisałem wcześniej one to już totalne plastiki są.
Nie wiem jak z kablem, prawdopodobnie byś musiała dokupić kabel XLR-JACK i nałorzyć na jacka przejściówkę z dużego jacka na małego za 2.50gr
Aha dobrze by było dokupić jakiś przedwzmacniacz mikrofonowy, bo sam mikrofon bez tego urządzenia za wiele nie wyciągnie.
Najprostsze są na allegro od 60 zł.
Pozdrawiam
Jarosław
Zycze wszystkim wykonawcą sukcesów
elibeli97 kobieta, 26
Tarnobrzeg
Nagrań: 77, Postów: 161
21 sierpnia 2010 o 09:22
Zgłoś do moderacji
Ja już zamówiłam shure c607. Radziłam się muzyka, i jeszcze na isingu zobaczyłam jak ob nagrywa, więc jestem dobrej myśli. jack xrl jest w zestawie, ale przejściówkę będę musiała kupić.
` . sweetaśna =]