Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Nic nie zdarza się dwa razy,
miłość już mi się nie zdarzy...
Bo ją MAM :)
W MUZYCE JA...
martdeco pisze:
Przyznam, że to ciekawe podejscie do tematu. Z twojego postu wynika, że nie wiesz nawet gdzie masz jechać, na jaki konkurs, a zaczynasz od poszukiwania piosenki.
Zanim zabralam się do odpowiedzi przesłuchałam kilka z twoich nagrań.
Zakładam, że jeśli pojawisz się na jakimkolwiek przesłuchaniu, to oceniać cię będą profesjonaliści, dlatego pozwalam sobie zacząć takową ocenę uszami z wieloletnim doświadczeniem.
Przede wszystkim jest fantastyczną sprawą, że masz cel. Że chcesz robić coś w kierunku śpiewania - to bardzo fajne i ważne.
Aby poddawać się ocenom konkursowym należy przede wszystkim śpiewać poprawnie technicznie (przynajmniej w podstawowym stopniu).
W twoich nagraniach słychać błędy intonacyjne, rytmiczne i to, że jeszcze nie śpiewasz dobrze technicznie.
Osobiście proponowałabym włożyć trochę pracy w ćwiczenia (nie tylko prześpiewywanie kolejnych utworów).
Piszę to ponieważ wiem, że w takich okolicznościach jak konkursy czy castingi oceny bywają bezlitosne i bywa, że zamiast dopingować po prostu "zwalają z nóg". Proponuję zatem poćwiczyć. Jeśli nie wiesz jak to się robi na www.pro-pasja.pl są ćwiczenia - z nimi możesz zacząć.
A jeśli chodzi o niektóre konkursy czy festiwale to repertuar bywa z góry narzucony. Jeśli nie, to najczęściej dobiera się go do możliwości wokalnych i nie tylko....ale to już całkiem inny temat.
Bardzo gorąco zachęcam cię do pracy nad swoim głosem i pokaż co potrafisz.
Marta
Nic nie zdarza się dwa razy,
Mam małą sprawę, chciałabym po raz pierwszy wybrać się na jakiś konkurs lub casting ale nie mogę znaleźć odpowiedniej piosenki🙁
Moje preferencje co do niej są takie:
-musi być o miłości
-musi być spokojna
-musi mieć klimat, w który wprowadzę jury
-delikatna i romantyczna
-po polsku
Jeśli macie jakieś propozycje to proszę o wysyłanie linków🙂 Będę wdzięczna
O mało bym nie zapomniała... Odpadają piosenki, które na eliminacjach śpiewa wiele osób jak np. "Dziwny jest ten świat",piosenki Edyty Górniak i Dody :0
Z góry uprzejmie wszystkim Dziękuję🙂
diamante13 pisze:
Edyty Górniak-Jest mało znana ale piękna " nie opuszczaj mnie" nawet jeśli trzeba będzie to mogę przesłać podkład.😉 poleecam!
netusia20 pisze:
Może Halina Frąckowiak "Wymyśliłam Cię"
lub Alicja Majewska "Smutne dowidzenia"
Temat zamknięty 26 sierpnia 2012 o 15:13.
Nowe piosenki – Justyna Steczkowska w „GAJA” zachwyca mistycznym brzmieniem. IGO w „Wiatr” przypomina o sile zmian i odwadze. Kuban i Mrozu w „Zanim spadnie deszcz” opowiadają o przemijaniu. A do tego kultowe „99 Luftballons” Neny – hit, który podbił świat! ud83cudfa4u2728
Zobacz więcej