Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Nic nie zdarza się dwa razy,
miłość już mi się nie zdarzy...
Bo ją MAM :)
W MUZYCE JA...
martdeco pisze:
Przyznam, że to ciekawe podejscie do tematu. Z twojego postu wynika, że nie wiesz nawet gdzie masz jechać, na jaki konkurs, a zaczynasz od poszukiwania piosenki.
Zanim zabralam się do odpowiedzi przesłuchałam kilka z twoich nagrań.
Zakładam, że jeśli pojawisz się na jakimkolwiek przesłuchaniu, to oceniać cię będą profesjonaliści, dlatego pozwalam sobie zacząć takową ocenę uszami z wieloletnim doświadczeniem.
Przede wszystkim jest fantastyczną sprawą, że masz cel. Że chcesz robić coś w kierunku śpiewania - to bardzo fajne i ważne.
Aby poddawać się ocenom konkursowym należy przede wszystkim śpiewać poprawnie technicznie (przynajmniej w podstawowym stopniu).
W twoich nagraniach słychać błędy intonacyjne, rytmiczne i to, że jeszcze nie śpiewasz dobrze technicznie.
Osobiście proponowałabym włożyć trochę pracy w ćwiczenia (nie tylko prześpiewywanie kolejnych utworów).
Piszę to ponieważ wiem, że w takich okolicznościach jak konkursy czy castingi oceny bywają bezlitosne i bywa, że zamiast dopingować po prostu "zwalają z nóg". Proponuję zatem poćwiczyć. Jeśli nie wiesz jak to się robi na www.pro-pasja.pl są ćwiczenia - z nimi możesz zacząć.
A jeśli chodzi o niektóre konkursy czy festiwale to repertuar bywa z góry narzucony. Jeśli nie, to najczęściej dobiera się go do możliwości wokalnych i nie tylko....ale to już całkiem inny temat.
Bardzo gorąco zachęcam cię do pracy nad swoim głosem i pokaż co potrafisz.
Marta
Nic nie zdarza się dwa razy,
Mam małą sprawę, chciałabym po raz pierwszy wybrać się na jakiś konkurs lub casting ale nie mogę znaleźć odpowiedniej piosenki![]()
Moje preferencje co do niej są takie:
-musi być o miłości
-musi być spokojna
-musi mieć klimat, w który wprowadzę jury
-delikatna i romantyczna
-po polsku
Jeśli macie jakieś propozycje to proszę o wysyłanie linkówBędę wdzięczna
O mało bym nie zapomniała... Odpadają piosenki, które na eliminacjach śpiewa wiele osób jak np. "Dziwny jest ten świat",piosenki Edyty Górniak i Dody :0
Z góry uprzejmie wszystkim Dziękuję
diamante13 pisze:
Edyty Górniak-Jest mało znana ale piękna " nie opuszczaj mnie" nawet jeśli trzeba będzie to mogę przesłać podkład.poleecam!
netusia20 pisze:
Może Halina Frąckowiak "Wymyśliłam Cię"
lub Alicja Majewska "Smutne dowidzenia"
Temat zamknięty 26 sierpnia 2012 o 15:13.
Tym razem wśród nowości znajdziecie emocjonalny utwór Krzysztofa Zalewskiego „Lepiej już było”, energiczne „ARIGATO” EKIPY, romantyczne „Dwa dni” Bletki oraz popową piosenkę Damiano Davida „The First Time”. Do tego dochodzi kultowa „Wódka” zespołu Kult oraz nowa wersja podkładu do jednego z najbardziej znanych utworów w historii muzyki, czyli „Bohemian Rhapsody” zespołu Queen.
Zobacz więcej