goli16 mężczyzna, 30
Nagrań: 107, Postów: 93
26 sierpnia 2020 o 01:07
Zgłoś do moderacji
Bohun - tragiczna postać....normalny facet ...
w scenie gdzie Skrzetuski prosi Helene by się uśmiechnęła ta powiedziała że Bohun jest strasznym człowiekiem...nie ma prequelu ...z filmu nie poznasz historii kozaka może w książce jest bardziej szczegółowo opisana ta postać
Jest szalony?...który normalny facet widząc że przystawia się do "jego kobiety" inny facet zachowywał by się inaczej? ...we wspomnianej scenie kozak jadąc za dziewczyną uśmiecha się do niej ale w oczach ma rządzę mordu...oj niebezpieczny człowiek..[ uwodzenie....najgorsze z przewinień ...ranisz wielu...paradoksalnie Anioł może przyczynić się do powstania Demona - *byłego* anioła który stracił swą miłosć]
Bohun w rozmowie z "opiekunką" Heleny jest nad wyraz kulturalny i dobry... czuje się dobrze w tej rodzinie...scena kiedy dowiaduje się że wychodzi za Jana...[przybycie Rzędziana i ponowne spotkanie ze swoją przyszłą "rodziną"] jakże cenna lecz tragiczna.Ludzki dualizm...pytanie: czy człowiek jest w stanie pokonać własną nature...?
Helena była "obiecana" Bohunowi...wogółe to był chory motyw ..."sprzedawać" swoją córkę komuś kogo nie kocha...tragedia
ANIELSKA WERSJA
oj czy [to ci]rycerzowi przystoi [Bohun kreci głową dając odpowiedz Skrzetuskiemu]
wrzucać swe słowa do wnętrza zajętego *przedsionka [podwójne znaczenie
spodobałaś się mi
spodobałaś się mi
tak ...do ciebie słodka; ucieka ma duszyczka
WERSJA DEMONICZNA
oj lepiej odejdź stad puki stoisz
Z szosą zrównać muszę tego pachołka
[ mam jeszcze inna mniej kulturalna wersje- tej linijki]
Bo spodobałaś się mi
spodobałaś się mi
tak ja zrobię to gdy skończy się ta piosnka
[ krótka przerwa...miała lekko przestraszyć Skrzetuskiego ( zaraz oberwiesz) ale powtórka ..strach w oczach matki ...nagłe cytat : "nie męcz duszy" koniec cytatu: Uratowało Jana]
wiecie co ?? jest jeden paradoksalny język ...żaden facet nie chce usłyszeć od swojej ukochanej...że tylko go lubi... ale w Jednym wypadku ...to najpiekniejsze słowa jakie można usłyszeć...taki ze mnie filozof
Zrobiłbym pewne poprawki w tym filmie....coś na wzór Romea i Juli