dalumen mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 0, Postów: 26
3 lipca 2010 o 21:15
Zgłoś do moderacji
Czytałem wypowiedzi kilku z was że jest jakaś możliwość wrzucenia swojego wokalu w inny sposób niż poprzez bezpośrednie nagrywanie na żywo we flashu gdzie jakość nagrania jest naprawdę nie za dobra. Czy to prawda? I w jaki sposób to zrobić?
astrea kobieta, 36
Toruń
Nagrań: 33, Postów: 1065
4 lipca 2010 o 00:02
Zgłoś do moderacji
No pewnie,ze mozna
🙂 Sama to robię zeby np nagrac dwa, albo trzy głosy. Zrobic to trzeba w ten sposób,że nagrać się trzeba wczesniej a potem przez mix stereo puścic nagranie, wtedy ising wyłapie to co jest włączone w kompie i nagra. To troszke skomplikowane
😉
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety.
Konto usunięte
4 lipca 2010 o 00:25
Zgłoś do moderacji
Zanim sie rozpędzicie z tematem to pragne dodać ze opcja stereo mix wystepuje tylko w Windows XP . Jezeli ktos posiada Viste lub Win 7 moze zapomnieć o tej metodzie.
astrea kobieta, 36
Toruń
Nagrań: 33, Postów: 1065
4 lipca 2010 o 00:35
Zgłoś do moderacji
Ale gadasz głupoty, ja mam Windowsa mx i tez mix stereo, na drugim kompie mam viste i tez normalnie jest mix stereo.
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety.
Konto usunięte
4 lipca 2010 o 00:47
Zgłoś do moderacji
Mam dwa komputery jeden z Vistą a drugi z Win7 i w żadnym nie ma takiej opcji o ktorej piszecie. Mozecie pokazać printscreen jak u was to wygląda?
agata222 kobieta, 35
Nagrań: 19, Postów: 639
4 lipca 2010 o 01:26
Zgłoś do moderacji
Ja czasem nagrywam w audacity. Różnica w jakości jest olbrzymia, co można usłyszeć w moich nagraniach. Nagrywając prosto na ising dźwięk miałam bardzo stłumiony, a gdy nagrywam w audacity jest zupełnie inaczej, chociaż też nie rewelacyjnie, ale czego można spodziewać się po słuchawkowym mikrofonie i laptopie.
Częstotliwość mam ustawioną na 64000 Hz, a rozdzielczość na 24-bit. Nie mam pojęcia o co w tym chodzi, ale trochę pokombinowałam i wyszło, że przy takich parametrach nagrywa najlepiej.
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam"
Konto usunięte
4 lipca 2010 o 01:27
Zgłoś do moderacji
Wlasnie ja mam typowe realteki i nie mam takiej opcji w zadnym komputerze. Bardzo mozliwe ze jest to takze kwestia innej karty lub stwerownikow. Wiem ze mozna zainstalowac dodatkowy sterownik do Realteka ktory doda opcje Stereo mix.
Jednak w nowych urządzeniach ze standardową karta takiej opcji nie ma.
Sandro i Dawidzie zanim zaczniecie kogos oskarżać o gadanie głupot sugeruje oskarżenia poprzeć wiedza teoretyczna
Tekst poniższy wyjasnia dlaczego nie ma opcji stereomix w najnowszym oprogramowaniu
"I will tell you a secret.
There is literally a conspiracy amongst many hardware vendors to take away your "Stereo Mix". This is because...well...people are using it to rip off audio from streaming services. Many PC manufacturers now break this functionality in their drivers, meaning you need to find OLDER drivers, or maybe OEM drivers that still have it allowed.
This is tricky to tell you how to do without knowing what kind of computer you have...you need to know the Sound Card you have, then you need to google that device name and "Stereo Mix". Then you have to hunt around for somebody who found drivers that still have this.
I used to have this functionality. Then I had to reinstall windows, and discovered that the new drivers from Realtek don't have this feature. I was not fortunate enough to find a driver that still has it, so I was forced to use an alternative option.
There is a program called Virtual Cable...which costs money. It allows you to re-route the stereo internally...so you can record the stereo mix.
You could also go and buy an actual 3.5 mm male-male cable, and then plug the speaker output into the line-in on your computer. It's a pain in the butt...but it's probably the cheapest solution.
"
Przyjemnej lektury;P
Edytowano 4 lipca 2010 o 01:45.
Konto usunięte
4 lipca 2010 o 01:42
Zgłoś do moderacji
Jestem komputerowym laikiem i od początku bytności tutaj " miotam się " z mikrofonem raczej "żartobliwej " i marnej marki - Philips SBC MD 150 . Rejestrując materiał ; poziom głośności sita w ustawieniach mam na " full " ; nadto niemal " zagryzam " mikrofon w trosce o nienaganną dykcję ; po czym po rejestracji , słyszę jeno bełkotliwy wokal ledwie przebijający się przez " ścianę dźwięku " jaką zdaje się być akompaniament ...
Czemu zawdzięczać tak znaczny drenaż dynamiczny sygnału objawiający się niewspółmiernym poziomem głośności wokalu względem podkładu ?,
Może przedwzmacniacz do sitka zdałby się tudzież wymiana jakiegoś gadżetu w kompie ....
Jeśli ktoś z Szanownych Isingowiczów miałby jakieś sugestie odnośnie tego " fanta " ; byłbym niezmiernie wdzięczny .
Nawet najdłuższe spotkanie kończy się rozstaniem .