uniquee mężczyzna, 46
Nagrań: 16, Postów: 11
1 lipca 2010 o 19:36
Zgłoś do moderacji
Witam, chciałbym się dowiedzieć DLACZEGO - jeżeli ktoś wrzuca cover jako "Moja piosenka" i nagrywa do tego wokal we własnym zakresie jest blokowany?
W czym się to różni od śpiewania na żywo do podkładów - coverów z bazy? Rozumiem, że chodzi o zabawę w śpiewanie LIVE ale baza jest bardzo ograniczona.
Chyba, że nie mają Panowie opłaconych tantiem za inne nagrania niż z bazy albo ogólnie jest to nie w waszym interesie - ponieważ jak rozumiem trzeba KUPIĆ taki podkład w "sklepie" z mp3 (też będzie zablokowany jak dogramy we własnym zakresie wokal do kupionego u was podkładu?) - tak samo - jak trzeba kupić REVERB (pogłos) - o zgrozo!
Nagrywanie na żywo - ze względu na bardzo ograniczone możliwości portalu ISING (wejście mikrofonowe), latencja muzyki względem wokalu i brak możliwości ustalenia poziomów wokal - muzyka - potwornie zniechęca.
W związku z tym apeluję - stwórzcie dodtkową kategorię (obok coverów z bazy i moja piosenka) - czyli cover ale nagrany na własną rękę - za dodatkową opłatę - to będzie wtedy ok! I wilk będzie syty i owca cała.
kacpersky26 mężczyzna, 24
Miłomłyn
Nagrań: 0, Postów: 1227
1 lipca 2010 o 19:40
Zgłoś do moderacji
Ja się zgadzam! To jest jakaś niedorzeczność!
wojti31 mężczyzna
Warszawa
Nagrań: 0, Postów: 61
1 lipca 2010 o 19:45
Zgłoś do moderacji
fakt trochę dziwnie macie to rozwiązane na isingu.
1 lipca 2010 o 19:45
Zgłoś do moderacji
Powiem, że pomysł ciekawy. I sama też się zastanawiam, czemu są blokowane (choć nie wszystkie)...
kuba mężczyzna, 39
Stargard
Nagrań: 0, Postów: 207
1 lipca 2010 o 19:53
Zgłoś do moderacji
Było już o tym kilka wątków, poza tym przy opisie usługi znajduje się informacja, że opcja "Moja piosenka" przeznaczona jest do nagrywania wyłączenie autorskiego repertuaru. Niestety wszystkie covery piosenek spoza katalogu iSing w tej chwili naruszają prawa autorskie należące do oryginalnych wykonawców i nie mogą być nagrywane na iSing.
Zgłaszanie piosenek niezgodnych z zasadami możliwe jest za pomocą przycisku "Zgłoś" widocznym przy każdym nagraniu.
ising.pl