26 września 2019 o 14:05
Zgłoś do moderacji
Witam, chciałabym poruszyć na nowo temat rankingu i nagrania dnia. Myślę że wielu z nas dostrzega, że ranking stał się prywatnym folwarkiem pewnej grupy osób. Moje propozycje zmian są następujące:
1. Wygrana ND - ograniczona czasowo, to znaczy że dany użytkownik może mieć ND tylko raz na pół roku.
2. W rankingu może znaleźć się tylko jedno nagranie z profilu danej osoby.
3. Głosowanie jest jawne, tak jak widoczność "Ulubione".
Jeśli macie jakieś spostrzeżenia i uwagi, to zapraszam do dyskusji ☺
wyjco21 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1
26 września 2019 o 16:41
Zgłoś do moderacji
Kasiu prosciej chyba bedzie stworzyc nowy portal....
Pozdrówka!!!
vikings mężczyzna
Wieś daleko od Warszawy
Nagrań: 1040, Postów: 88
30 września 2019 o 14:13
Zgłoś do moderacji
Zmiany są potrzebne... wielu użytkowników o tym mówi, były już rozmowy na forum na temat rankingu który budzi tu złe emocje... Jednak warunkiem podstawowym we wprowadzaniu zmian jest chęć współpracy administracji z użytkownikami i ich postulatami, takiej chęci nie ma, więc rozmowy o tym to rzucanie grochem o ścianę, dwa lata temu była obszerna dyskusja (https://ising.pl/forum/temat/15313/ranking_i_nagranie_dnia) i pomimo zapewnień że zmiany są szykowane nic się nie zmieniło, udało się wtedy tylko zlikwidować ujemne anonimowe łapki co jest dużym postępem, choć kroplą w morzu potrzeb. Wydawać by się mogło że z jakiś względów administracji jest na rękę że rankingiem żądzą jakieś grupy i na wzajem się nagradzają. Każdy użytkownik chyba był świadkiem gdy jeden użytkownik ma kilkanaście nagrań w rankingu w ramach "miłości bliźniego"
😃 ..ja miałem kiedyś 17
😃 Przecież administracja też to chyba widzi i zna loginy z jakich przeprowadzane są takie akcje... i nic, konta nie są zamykane !! Czy to nie jest wspieranie lewych kont czy też jakiś patologicznych grup użytkowników ? Tak że nasze gadanie Kasiu tu wiele nie da dopóki administracji podoba się taka forma rankingu. Wracając do Twych postulatów z pkt. 2 i 3 zgadzam się w 100% jeśli chodzi o pkt 1 to oznaczało by to że przez pół roku nagrania osoby która zdobyła ND nie mogły by się pojawiać w rankingu, myślę że to było by krzywdzące dla takiej osoby ponieważ ranking jest też formą promocji nie tylko dla wygranych, a przez pół roku mógłby przecież ten ktoś nagrać coś wartego posłuchania w rankingu... i dotrzeć do większej ilości słuchaczy... jeśli już to może kara miesięczna była by adekwatna
😉 Pozdrawiam
🙂
„Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi” – Edmund Burke
vikings mężczyzna
Wieś daleko od Warszawy
Nagrań: 1040, Postów: 88
7 października 2019 o 23:30
Zgłoś do moderacji
https://www.petycjeonline.com/petycja_ising_ranking
„Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi” – Edmund Burke
4 sierpnia 2022 o 15:03
Zgłoś do moderacji
Uważam że tzw HOP-y powinny być jawne i widoczne dla każdego !!!!!