soprina kobieta
Nagrań: 0, Postów: 3
30 października 2018 o 12:39
Zgłoś do moderacji
Hej, czy ktoś z forumowiczów gra może na gitarze i pomógłby mi w wyborze akustycznej?
Kiedyś trochę brat mnie nauczył grać, ale wyjechał do Anglii i pewno przyjedzie na święta. Chciałam mu zrobić niespodziankę i pokazać, że coś potrafię zagrać. Lubię śpiewać, więc głównie będę grała akordami. Możecie coś doradzić.
kryszto mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 8
30 października 2018 o 13:17
Zgłoś do moderacji
Myślę, że powinnaś zacząć od budżetu jaki chcesz wydać, bo ceny zaczynają się mniej więcej od 200 do 20000 zł 🙂
soprina kobieta
Nagrań: 0, Postów: 3
30 października 2018 o 13:50
Zgłoś do moderacji
dzięki za szybką odpowiedź,
chcę grać typowo hobbistycznie, tak więc nie zamierzam zbyt dużo wydać, ale chcę by to jakoś grało.
tak powiedzmy 500-700 zł, na tyle mogę sobie pozwolić.
kryszto mężczyzna
30 października 2018 o 15:17
Zgłoś do moderacji
Nie jest to może wielce pokaźny budżet, ale już za takie pieniądze można coś fajnie grającego kupić. Sporo producentów w tym segmencie ma swoje perełki. Ja parę lat temu za 600 zł kupiłem całkiem przyzwoitego Ibaneza, którego mam do dziś i fajnie mi się na nim gra. Mój brat natomiast w tamtym roku kupił Tanglewooda i przyzna się, że brzmienie jego gitary jeszcze bardziej mi się podoba niż tej mojej. On chyba dał za nią niecałe siedemset złotych. Bardzo fajna gitara, więc jak chcesz to mogę się dopytać go jaki to konkretnie model.
jakot mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1
30 stycznia 2019 o 12:50
Zgłoś do moderacji
Cześć, mam podobny problem, tylko że ja szukam czegoś elektroakustycznego. Co sądzicie o tym modelu Tanglewood TWCR SFCE ?
Warta za nią dać 900zł ?
kryszto mężczyzna
30 stycznia 2019 o 13:33
Zgłoś do moderacji
Najlepszym rozwiązaniem jest wycieczka do sklepu i osobiste przekonanie się co do danego modelu, ale to jest całkiem przyzwoita i stosunkowo niedroga gitara. Elektronika również bez zarzutu w niej działa, więc będziesz zadowolony.