Konto usunięte
![Konto usunięte](https://static.ising.pl/users/avatar_75.jpg)
10 lutego 2013 o 10:49
Zgłoś do moderacji
Mogę polecić książkę Wellsa - "Wehikuł czasu". Wbrew pozorom nie jest to książka fantastyczna czy science-fiction (chociaż w tę kategorię się mieści, gdyż jest tam podróż w czasie). Dla mnie jest to książka o problemach społecznych, o rozważaniach na temat: dokąd zmierzamy? O próbie odpowiedzi na to pytanie. Naprawdę książka jest godna polecenia. Jedynym jej minusem jest to, ze ma tylko sto stron... Przeczytałem ją w dwa dni.Dla mnie to stanowczo za krótko. Ale mogę Wam obiecać, ze jak już zaczniecie czytać, to nie sposób się oderwać. Omal bym nie przeczytał jej w jeden dzień. Na szczęście mama wyrwała mnie z tego "transu" i mogłem sobie odetchnąć i dokończyć ją w następnym dniu.
Bardzo chwale sobie również klasykę gatunku, czyli Kinga. Świetny pisarz. Z jego książek polecam kultowe już "Lśnienie". Tej książki chyba opisywać nie muszę. Bardzo dobra jest również "Szkieletowa załoga". Jest to zbiór opowiadań, krótszych (po kilka stron), jak i dłuższych (nawet ponad 150 stron), które można zaliczyć do kategorii horror. Najlepszym i najdłuższym opowiadaniem z tego zbioru jest "Mgła". Trzyma w napięciu, trochę straszy, zaskakuje i zadziwia sposobem działania głównych bohaterów. Zakończenie daje do myślenia.
Bardzo polecam wszystkim czytaczom te wyżej wspomniane pozycje. Są godne poświęcenia im dłuższej uwagi. Skłaniają do refleksji...
agira kobieta, 24
Okolice Pszczyny
![agira](https://static.ising.pl/users/avatar_75.jpg?)
Nagrań: 5, Postów: 143
14 lutego 2013 o 08:15
Zgłoś do moderacji
Dziewczyny z Hex Hall - Rachel Howkins
Gone zniknęli faza pierwsza : Niepokój - Michael Grant ( Wszystkie fazy są super )
Jutro , kiedy zaczęła się wojna - Jonh Marsden
"Istniało słowo na określenie ludzi wierzących w niemożliwe rzeczy: wariaci."
/ Fragment książki GONE - Michael Grant /
14 lutego 2013 o 13:30
Zgłoś do moderacji
Nie wiem, czy juz ktos pisał , ale Książki Adama Zalewskiego są świetne i to polecam! Teraz czytam jeszcze S. Kinga "ręka Mistrza", nadaja sie jeszcze A.Sapkowski - "Wiedźmin"
21 marca 2013 o 14:20
Zgłoś do moderacji
"Pachnidło"
"Kwiat Pustyni"
"Chata"
"Nostalgia anioła"
eunikala kobieta, 26
Radom
![eunikala](https://static.ising.pl/users/716658/avatar_75.jpg?1591757044)
Nagrań: 5, Postów: 17
23 marca 2013 o 22:47
Zgłoś do moderacji
Ja mogę gorąco polecić serię 'Gone. Zniknęli" Michael'a Granta. Poza tym, seria 'Wampiry z Morganville'. 5 tomów przeczytałam w tydzień, nie mogłam się oderwać. To oczywiście propozycje dla fanów fantasy
😉
"Music makes the world go round, and for me, if it wasn't around right now, I wouldn't be around right now. Music is everything to me. That's all I can say."
24 marca 2013 o 00:54
Zgłoś do moderacji
zaczęłam czytać ostatnio Igrzyska Śmierci ^.^
Gorąco polecam : ) !
Klaudia ♥
24 marca 2013 o 08:17
Zgłoś do moderacji
" Trędowata " - Opowiada o życiu młodej guwernantki Stefanii Rudeckiej . Przyjechała ona do wielkiego rodu , uczyć córkę Księżnej Podhoreckiej , Lucię . Poznaję tam Ordynata , Waldemara Michorowskiego . Odrazu zakochują się w sobie , jednak są z innych rodów i nie mogą ze sobą żyć długo i szczęśliwie . Ale Ordynat nie poddaje się i w końcu dochodzi do ślubu . Gdy Ordynat na chwilę spuścił z oka Stefanię , wszyscy na sali wykończyli ją psychicznie .
Na drugi dzień zmarła ...
Polecam !
Nie dziw się, że masz pod górkę jeśli wybierasz się na sam szczyt...
amelia50 kobieta, 20
Kotełowo
![amelia50](https://static.ising.pl/users/530724/avatar_75.jpg?1591744163)
Nagrań: 0, Postów: 15
27 marca 2013 o 11:22
Zgłoś do moderacji
Polecam książkę Lauren Brooke pt. "Heartland".
Książka ta opowiada o 13-letniej dziewczynie, która mieszka z mamą i dziadkiem w Hertlandzie- stadninie dla koni. Jej mama jest weterynarzem i pomaga koniom zagoić rany przeszłości. Gdy okazuje się że mały koń jest w niebezpieczeństwie dziewczynka chce mu pomóc. Prosi mamę aby pojechały po niego podczas burzy. W drodze powrotnej maja wypadek. Amy trafia do szpitala a jej mama umiera. Teraz musi sobie poradzić w opiece nad końmi, szkołą i wyrzutami sumienia.
"Heartland"cz. "Powroty" uczą jak poradzić sobie ze śmiercią kogoś bliskiego. Jest ciekawą ksiażką i wzruszająca.
Bardzo podobała mi się ta książka, ponieważ była interesująca.
SSO Pasją!