Drodzy konkursowicze! Mimo burzliwych obrad, bijatyk i porozbijanych szklanek, udało nam się dojść do porozumienia już teraz i mogę podać Wam wyniki pierwszego, zgłoszeniowego etapu. Chcę po raz kolejny zaznaczyć, że bardzo cieszy nas tak wysokie zainteresowanie konkursem. Otrzymaliśmy aż 44 zgłoszenia! Z drugiej jednak strony, ciężko i przykro było w związku z tym odrzucić aż tak dużą liczbę osób już na początku. Stworzyliście bardzo wysoki poziom i część wykonawców, których musimy pożegnać na tym etapie, w innym wypadku zapewne zostałoby przyjętych. Ale cóż – nasz konkurs nie może trwać w nieskończoność, a liczba osób, które zaprosimy dalej będzie i tak nieco większa niż przewidywaliśmy (bo 1
😎.
Nagrania ocenialiśmy w 20-punktowej skali. Aż połowę z tych punktów można było uzyskać za poziom wokalny – jest przecież najważniejszy. Jednak punkty przyznawaliśmy też za: styl (0-4), dykcję (0-3) oraz za jakość nagrania (0-3). W skład oceniających wchodziłam ja, moja kuzynka o której wspominałam oraz nasz życzliwy kolega, który jest tak dobry i udostępnia nam Internet
🙂.
Zakwalifikowani uczestnicy nie poznają jeszcze wyników punktowych. Stanie się to hurtowo, po finale
🙂 Rywalizacja musi mieć przecież swój smaczek
🙂
Dobrze, a teraz wreszcie konkrety
🙂 Kwalifikacji do 2 etapu gratulujemy:
- asilaurze15 za utwór „Czas nie będzie czekał” Blue Cafe.
- befreeamazing za utwór „Małgośka” Maryli Rodowicz
- domi88 za utwór „Fallin” Alicii Keys
- emesze za utwór „Ain’t no sunshine” Billa Withersa (świetna barwa)
- espetermowi za utwór „Nasze słowa, nasze dni” zespołu Feel
- kati26 za utwór „Bądź moim natchnieniem” Andrzeja Zauchy
- ksh za utwór „Piosenka księżycowa” Varius Manx
- madzi1422 za utwór „Zawsze tam, gdzie ty” Lady Pank
- mateuszowi333 za utwór „Konstelacje” PIN
- mono za utwór „Bądź moim natchnieniem” Andrzeja Zauchy (nie chciałam nic pisać przedwcześnie, ale przyznam, że padliśmy wszyscy na kolana)
- musicfan za utwór „Another day in paradise” Phila Collinsa
- neesan za utwór "Nie wymińmy się” M. Wójcik i M. Rozynka
- oluuusi za utwór „Hello” Lionela Richie (uwaga podobna jak do mono)
- paulins za utwór „Can’t help falling in love” Elvisa Presleya (gdzieś Ty kupiła takie świetne wibrato dziewczyno?
😉 )
- shibie za utwór „Niepokonani” Perfectu
- soynowi1994 za utwór „Imię deszczu” Mafii
- sza za utwór „Bo to się zwykle tak zaczyna” Macieja Maleńczuka
- zakreconemu13 za utwór „Statki na niebie” DeMono
Jeśli przekręciłam którykolwiek z nicków, to wybaczcie
😉. O szczegółach 2 etapu za chwilę.