Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
Super DJ 80
PANTWARDOWSKI ******
...
pantwardowski pisze:
MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ >RZĄDOWI NIC NIE GROZI A LUDZI MAJĄ W D...E !OBIECANKI CACANKI I NIC .ONI SIEDZĄ SOBIE W SWOICH BEZPIECZNYCH WILLACH ,A LUDZIOM OBIECUJĄ PIENIĄDZE KTÓRYCH JUŻ DAWNO NIE MA !!CZEŚĆ .JESTEM CAŁĄ DUSZĄ Z TYMI POKSZYWDZONYMI PRZEZ RZĄD POWODZIANAMI ,BO TO NIEUDOLNOŚĆ RZĄDU W WIĘKSZOŚCI PRZYCZYNIŁA SIĘ DO TEJ KLĘSKI NIEWINNYCH LUDZI !!KREW MNIE ZALEWA !!!
...
miusicant pisze:
Jednym z kroków, które rząd powinien podjąć wyciągając wnioski z tragedii w NASZYM KRAJU jest wg mnie zmiana prawa budowlanego.
Nie powinno się budować więcej domów w pobliżu rzek, które są zagrożeniem w takich momentach.
Kolejnym krokiem powinno być ogłoszenie klęski żywiołowej w związku z czym wybory zostały by przesuniętee o 90 dni. Pieniądze zaś, które miałyby być przekazane na niewyobrażalnie forsochłonną kampanię należy przeznaczyć na pomoc powodzianom.
Edytowano 20 maja 2010 o 11:44 przez moderatora.
Super DJ 80
...
rafix80 pisze:
TAK TAK ONI NIE CHCĄ OGTŁOSIC KLĘSKI ŻYWIOŁOWEJ MIMO IŻ PROCEDURA POMOCY BYŁABY PROSTSZA I WIĘKSZA
A CHODZI O STOŁKI JUŻ CHCĄ ZAKOŃCZYĆ WYBORY NIE CHCĄ TEGO PRZEDŁUŻAĆ,ALE CZYIM KOSZTEM KOSZTEM KRZYWDY TYCH LUDZI KTURZY UCIERPIELI!
Edytowano 20 maja 2010 o 11:52 przez moderatora.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
kaspo pisze:
W momencie ogloszenia stanu kleski moze i bylo by prosciej, ale same koszta by wzrosly. Fakt przelozenia wyborow, tez przelozylby sie na podniesie kosztow przeprowadzenie tychze. Nieoplacalnym w danym momencie jest wiec oglaszanie stanu kleski zywiolowej, biorac pod uwage ze wiekszosc rejonow nia objetych jest juz bardzo dobrze poinformowana, jak i tereny, ktore moga zostac zatopione. Czekam tylko az ktos zacznie grzemic, ze nie mam sumienia i litosci blablabla, a fakt jest taki ze mieszkam w krakowie wlasnie na terenach zalewowych, woda zatrzymala sie jakies 500m od mojego bloku, a teraz musze chodzic na piechote do pracy (jakies 1 godz, a potem 30 min a autobusie po drugiej stronie Wisly). I jak stwieredzil kolega wczesniej, nie zwalajcie na aktualny rzad, obowiazkiem dbania o waly przeciwpowodziowe lezy na barkach starosty danego miasta. Wiem na przykladzie krakowa, ze pisma sobie podobno lataly tam i z powrotem od kilku dobrych lat. Oskarzanie wiec aktualnego rzadu jest poprostu zenujace. Jako aktualny powodzianin zachecam wpierw do uzywania mozgu i logicznego myslenia, a nie sluchania co wrzeszcza inni. Ludzie, niech kazdy mysli za siebie i ANALIZUJE fakty dookola, a nie drze sie pod wplywem emocji. Najlepsze sa wypowiedzi, ze za pisu nas by to nie dotknelo. Co by zrobili, zywy lancuch na walach z idei i patriotyzmu? Kazdy kto o efekty kleski oskarza aktualny rzad jest poprostu smieszny.
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
...
strelauiczarny pisze:
To jak naród głosuje i na kogo pokazuje nam obraz przeciętnego obywatela Polski i chcąc nie chcąc muszę powiedzieć że takowy jest idiotą 🙁
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W tym tygodniu prezentujemy aż 5 nowości świątecznych, a wśród nich m.in. ponadczasowe przeboje takie jak „Feliz Navidad" i „It's Beginning To Look A Lot Like Christmas”.
Zobacz więcej