ethiel kobieta, 34
Warszawa
Nagrań: 4, Postów: 14
12 maja 2010 o 10:30
Zgłoś do moderacji
Jak do tej pory używam do nagrywania słuchawek z mikrofonem :
Moje słuchawki z mikrofonem
Chciałabym swobodnie pośpiewać, bo przy takim sprzęcie nie mogę 'odetchnąć pełną piersią' znaczy mogę jak odsune odpowiednio daleko ale wtedy zagłusza mnie podkład na ising...
Czy jest może jakiś mikrofon, który nie potrzebuję ani przedwzmacniacza ani jakiejś bardzo zaawansowanej karty dźwiękowej, który byłby lepszy od tego co posiadam ? Czytałam wszystkie wątki o mikrofonach na forum i nie znalazlam nic pomiędzy tylko pełna profeska i ceny na które nie mogę sobie pozwolić , A ja chciałabym sobie ot tak poprostu swobodnie pośpiewać
🙂 Nie potrzebuje, żadnych bajerów typu echo pogłos i takie tam .
Ewentualne wskazówki, również by się przydały =]
"Dziś jest Jutrem, o które martwiłeś się Wczoraj"
astrea kobieta, 36
Toruń
Nagrań: 33, Postów: 1065
12 maja 2010 o 11:27
Zgłoś do moderacji
Do swobodnego śpiewania to musiałabyś mieć mikrofon za czterocyfrową sumę. Chyba że się odsuniesz od mikrofonu a w programie dopasujesz głosnosc podkładu i wokalu-ja tak robię, a tez mam zwykły mikrofon do skype
😉
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety.
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
Nagrań: 123, Postów: 1466
12 maja 2010 o 11:34
Zgłoś do moderacji
ee, ja tam na mój mikrofon narzekam, ale jest bez słuchawek i daje to jakąś swobodę. zawsze można go odsunąć dalej.
http://www.twenga.pl/cena-SBC-MD150-PHILIPS-Mikrofon-120506-0
Fakt, on był tani, zniekształca głos nieco (brzmi strasznie nosowo) ale mimo wszystko wolę to niż mic z laptopa
😛 Zakłądasz małe słuchawki, żeby słyszeć podkład ale żeby się nie nagrywał(ewentualnie jedną,żeby lepiej słyszeć siebie) i śpiewasz.
drugi mam taki
http://www.g15.pl/thomson-m135-mikrofon-dynamiczny-karaoke-pr-5782.html ale ten jest gorszy od philipsa. Z drugiej strony chyba nie można wymagać zbyt wiele za taką cene. To typowe mikrofony do zabawy, do karaoke.
Pozdrawiam.
"żeby móc robić rzeczy głupie człowiek wynalazł sobie... sztukę"
polecam: http://www.myspace.com/inmypocketpl
ethiel kobieta, 34
Warszawa
12 maja 2010 o 12:25
Zgłoś do moderacji
Dzięki
🙂 dopasować głośność podkładu ? chyba nie można tego zmienić ... Można zmienić tylko ustawienie mikrofonu o ile się nie mylę.
@ naftali czyli taki mikrofon mogę po prostu podłączyć i nagrywać ,nic więcej nie potrzebuję ?
gabina22 kobieta, 43
Rodowo- Przemków, bytowo- Wa-
Nagrań: 121, Postów: 107
12 maja 2010 o 12:33
Zgłoś do moderacji
Można takie rzeczy poustawiać w ustawieniach sprzętu, nie na ising ale w kompie
jest pewnie we właściwościach
ale ja polecam Ci mikrofon firmy AKG myślę że wypada nie źle.
Jak chcesz to posłuchaj moich nagrań i sama oceń jakość dźwięku. Nie wiem ile kosztuje bo dostałam w prezencie ale ogólnie wiem że sprzęt tej firmy jest wykorzystywany w branży muzycznej jako profesjonalny.
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
12 maja 2010 o 12:54
Zgłoś do moderacji
ethiel pisze:
Dzięki 🙂 dopasować głośność podkładu ? chyba nie można tego zmienić ... Można zmienić tylko ustawienie mikrofonu o ile się nie mylę.
@ naftali czyli taki mikrofon mogę po prostu podłączyć i nagrywać ,nic więcej nie potrzebuję ?
podłączasz go normalnie do komputera, nic nie potrzeba do niego. taka sama wtyczka jak w tych z słuchawkami. Tylko poszukaj jeszcze innych firm, innych modeli. Wydaje mi się, że trochę tego typu mikrofonów jest, niestety te które mam nie są najlepszej jakości... ale od biedy za te pieniądze mogą być. Być może jednak znajdziesz coś lepszego. Ja się neistety aż tak na parametrach nie znam, znam tylko efekty nagrywana na tym sprzęcie
😉
astrea kobieta, 36
Toruń
12 maja 2010 o 14:02
Zgłoś do moderacji
gabina22 brzmi fajnie,ale szumy z mikrofonu masz przeogromne.
Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety.
ethiel kobieta, 34
Warszawa
12 maja 2010 o 16:55
Zgłoś do moderacji
Czy coś takiego może się nadać :
Mikrofon (allegro)
naftali kobieta, 35
bydgoszcz / gdańsk
12 maja 2010 o 17:33
Zgłoś do moderacji
ehm, na takich zestawach to ja się nie znam. i nawet nie wiadomo jakiej firmy ten mikrofon, jaki model...
gabina22 kobieta, 43
12 maja 2010 o 19:02
Zgłoś do moderacji
Owszem szumy są ale jak już wcześniej wspomniałaś "astrea",
aby było czysto to trzeba trochę kasy wywalić... albo mixer kupić.
astrea kobieta, 36
Toruń
13 maja 2010 o 16:38
Zgłoś do moderacji
Rozmawiałam ze specem na ten temat własnie gabi, i zeby nie było szumów trzeba mieć interfejs (około 700zł)
😃 Ja usuwam w programie,ale zniekształca mi głos...nie wiem co gorsze...
gabina22 kobieta, 43
astrea kobieta, 36
Toruń
13 maja 2010 o 19:19
Zgłoś do moderacji
W sumie racja, to nie usuwam wiecej
😉