witam najpierw opisze sytuacje: czasem przychodzą znajomi i lubimy sobie pospiewac a czasem lubie sam
🙂 mam zestaw bezprzewodowy singstar z ps3 (2 mikrofony bezprzewodowe i odbiornik pod usb)podlaczony do kompa i to wszystko idzie po HDMI do amplitunera i na glosniki. niestety zestaw z singstara jest na usb i przez to mam opóźnienie rzedu 50ms co jest za duże. tak wiec chce to zmienic i tu pytania:
1. czy lepiej kupic jakiś tani zestaw typu :
http://allegro.pl/zestaw-2x-mikrofon-do-karaoke-mixer-ksm-10-ltc-i6875713270.html
czy osobno skomponować jakiś mikser i mikrofon typu xm8500.
2. a może tylko mikrofon wystarczy podlaczyc do kompa , bo tak naprawdę glownie spiewamy osobno i dwa mikrofony sa mało używane?
3. czy potrzebne jest mi cos droższego naprawdę skoro to jest tylko na zakrapiana impreze ising?
4. czy mikser jest naprawdę niezbędny? wiem ze wygodna jest kontrola glosnosci bez kompa ale czy pokretel typu tone i echo się używa?
5. znacie jakies DARMOWE strony z karaoke? bo z tych stron co kiedyś uzywalem polowa już nie istnieje a druga polowa zrobila się platna, albo np. przy darmowym koncie jest zalosna ilość piosenek. oczywiście chodzi mi o zagraniczne strony bo w Polsce monopolista jest ising
🙂
sorry za taki miszmasz
🙂 z góry dzięki za odpowiedzi, dobrze by było jakby się wypowiedział ktoś kto używa takiego taniego zestawu podlaczonego do kompa. Mój amplituner to harman kardon 255 i kolumny Jamo 606 wiec gra to naprawdę przyzwoicie