kaamiru mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1
22 czerwca 2017 o 22:49
Zgłoś do moderacji
Witam, co moze byc przyczyna takiego problemu. W spiewaniu jestem laikiem i praktycznie nic nie wiem na temat techniki spiewu. Mieszkam w Japonii i tu bardzo popularne jest karaoke wiec czesto razem z zona chodzimy. Niektore piosenki nie sprawiaja mi wiekszego problemu. Ale co nie ktore nie sa mozliwe dla mnie do zaspiewania w oryginalnej tonacji i musze sobie obnizyc o 3 tony. I nawet wtedy przy wyzszych partiach moj glos sie meczy. Z poczatku nie mam problemu z wydobyciem z siebie tych wysokich dzwiekow ale przy kazdej kolejnej zwrotce jest coraz gorzej , az wkoncu moj glos sie meczy na tyle , ze nie moge juz wydobyc nawet tych troche nizzszych dzwiekow. Przy czym odczuwam straszne napiecie w krtani- gardle.
Czy jest to problem ze zla technika spiewu ? A moze poprostu nie mam za talentu wokalnego ?
Probowalem roznych sugesti, zeby spiewac przepona i wypelniac ja w calosci powietrzem. I starac sie rozluznic gardlo. Aczkolwiek nie mam pojecia co to za uczucie i nie wiem czy to robie czy nie.
Czy ktos jest w stanie dac mi jakies sugestie ?
Pozdrawiam serdecznie
rob76 mężczyzna, 48
Edenderry / Łabowa
Nagrań: 142, Postów: 77
22 czerwca 2017 o 23:09
Zgłoś do moderacji
Chce-spiewac.pl
Goraco polecam. Pani Karina jest niesamowita.
programowanie perkusji midi, pomoc w Cubase.