19 marca 2017 o 06:12
Zgłoś do moderacji
Zakładam z siostrą zespół muzyczny. Siora śpiewa, ja gram na klawiszach, kolega na basie, drugi na perkusji.
Mam stary keyboard, ale to już antyk był jak go ojciec kupował, więc jakieś dobrze brzmiące klawisze poszukujemy. Kolega bas ma, drugi bębny też, nagłośnienie też mamy, ale przydałby się nowy jakiś powermixer, no i klawisz który musi mieć przede wszystkim dobre brzmiące pianina. Gramy na żywo, bez jakiś podkładów, więc keyboard z automatycznym akompaniamentem jest zbyteczny.
eksperto mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 46
19 marca 2017 o 07:17
Zgłoś do moderacji
Wszystko fajnie, tylko napisz ile chcesz na to wydać.
19 marca 2017 o 13:38
Zgłoś do moderacji
na mikser tak z 1000 - 1500 zł zamierzałem przeznaczyć, na parapet 3500 - 4000 zł.
eksperto mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 46
20 marca 2017 o 05:15
Zgłoś do moderacji
Na mikser to za dużo nie przeznaczyłeś myślę że powinieneś poszukać wśród behringerów. Jest to budżetowy całkiem niezły sprzęt. Klawiaturę w tej cenie można już całkiem rozsądną kupić. Myślę, że do takiego składu grającego na żywo i szukającego dobrego oryginalnego brzmienia dobrze sprawdziłby się PX-5S Casio. Jest to zawodowy instrument, z pełnowymiarową ważoną klawiaturą i świetnym syntezatorem.
28 marca 2017 o 08:00
Zgłoś do moderacji
oglądałem wczoraj tego px, jest rzeczywiście niezły. zapomniałem tylko sprawdzić podział klawiatury, oczywiście jest możliwość dzielenia wedle potrzeby?
rob76 mężczyzna, 48
Edenderry / Łabowa
Nagrań: 142, Postów: 77
28 marca 2017 o 08:31
Zgłoś do moderacji
Od siebie dodam jeszcze jakis graficzny eq oraz kompresor. Akustyka w kazdym pomieszczeniu jest inna dlatego trzeba to skorygowac wlasnie eq. A przeciez to wlasnie odroznia amatorow od profesjonalistow ze potrafia dobrze zabrzmiec w kazdym pomieszczeniu. Dla mnie nie ma nic gorszego jak sluchanie zespolu na zywo gdzie wszystko dudni I hucze. Nie dla parady przeciez robi sie tzw probe mikrofonu: "raz dwa, raz dwa" - to wlasnie wtedy sprawdza sie akustyke pomieszczenia a nie jak niektorzy mysla czy mikrofon dziala.
programowanie perkusji midi, pomoc w Cubase.
28 marca 2017 o 09:03
Zgłoś do moderacji
[cytat=zespolmuz]oglądałem wczoraj tego px, jest rzeczywiście niezły. zapomniałem tylko sprawdzić podział klawiatury, oczywiście jest możliwość dzielenia wedle potrzeby?[/cytat]
Z tego co się orientuję, to instrument ten ma możliwość podziału klawiatury na cztery niezależne strefy.
gravo mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 41
17 kwietnia 2018 o 20:46
Zgłoś do moderacji
Jeśli macie występować ze starym sprzętem to radzę pomyśleć tez o bramce szumów. Tu masz dwie rtóżne i każda się nada
https://strunygitarowe.pl/pl/p/Bramka-szumow-ISP-Decimator-II-Pedal/1409
https://www.olx.pl/oferta/boss-ns2-noise-suppressor-bramka-szumow-CID751-IDtD10f.html#58c9e2d29d