ewa007 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 6
14 stycznia 2017 o 07:52
Zgłoś do moderacji
Od jakiegoś czasu chodzę na prywatne lekcje pianina. Przymierzam się teraz do zakupu swojego instrumentu. Jakie byście polecili dla takiej amatorki? Chciałabym takie lepsze by ładnie brzmiało i też ładnie wyglądało.
16 stycznia 2017 o 09:35
Zgłoś do moderacji
Nie ma znaczenie czy ktoś jest amatorem czy zawodowcem. Im będziemy mieli lepszy instrument tym większą przyjemność będziemy mieli z grania. Podaj jakiś przedział cenowy w jakim poszukujesz instrumentu, bo ceny są naprawdę różne i można kupić pianino za 2000 zł i za 60000 zł.
ewa007 kobieta
17 stycznia 2017 o 16:29
Zgłoś do moderacji
Myślałam z początku o takim do 3000 zł, ale doszłam do wniosku że to chyba będzie zakup na całe życie więc chce kupić sobie ekstra instrument. Pewno jak będzie wart, to mogę wydać 8-9 tysięcy, może i więcej ale muszę być na prawdę przekonana.
18 stycznia 2017 o 11:07
Zgłoś do moderacji
Budżet masz całkiem przyzwoity i za takie pieniądze możesz kupić niezłej klasy używane pianino akustyczne, albo jakieś cyfrowe z wyższej półki. Za jakim instrumentem bardziej się rozglądasz: akustycznym czy cyfrowym, nowym czy używanym?
ewa007 kobieta
19 stycznia 2017 o 03:22
Zgłoś do moderacji
Chcę nowy instrument, na lekcję chodzę do domu kultury i tam gram na cyfrowy. Dobrze mi się na nim gra, ale też nigdy nie grałam na akustycznym więc nie mam porównania. Sama do końca nie wiem czy cyfrowe czy akustyczne.
19 stycznia 2017 o 07:43
Zgłoś do moderacji
Szkoda, że nie miałaś okazji pogrania na akustyku powinnaś spróbować. Nawet wybierz się do sklepu muzycznego i tam sobie popróbuj. Zobaczysz, że na akustyku się zupełnie inaczej gra. Ja jako pianistka zawsze zachęcam przede wszystkim do kupna instrumentu akustycznego, choć i cyfrowe są teraz świetnie dopracowane i te z najwyższej półki bardzo dobrze odzwierciedlają pianina akustyczne. Warto zainteresować się instrumentami hybrydowymi. Mechanizm młoteczkowy klawiatury jak i sama klawiatura jest taka sama jak w pianinach akustycznych. Ceny tych instrumentów zaczynają się mniej więcej od ok. 12000 zł, więc jeżeli Twój budżet to wytrzyma, to warto na nie zwrócić uwagę.
ewa007 kobieta
26 stycznia 2017 o 07:10
Zgłoś do moderacji
Zrobiłam tak jak mi doradziłaś. Byłam w sklepie muzycznym i trochę pograłam (tzn. popróbowałam bo nie wiele jeszcze potrafię) na akustycznym pianinie. Rzeczywiście trochę inaczej się gra jakby naturalniej 🙂 ale jakiejś wielkiej różnicy nie zauważyłam, ale to pewno z braku doświadczenia 🙂 Niestety nie było tam tych hybrydowych więc nie mogłam sobie porównać. Sprzedawca mówił, że na zamówienie mogą ściągnąć bo niema wielkiego zbytu na te instrumenty, bo cena wszystkich odstrasza. Mówił coś o Yamahe NU1 za 22000 zł, ale mnie na taki wydatek nie stać.
26 stycznia 2017 o 09:47
Zgłoś do moderacji
Jest to towar luksusowy i niewiele osób może sobie pozwolić na taki instrument, ale napisałem Ci poprzednio że ceny hybryd zaczynają się mniej więcej od 12000 więc nie potrzeba wydawać ponad 20. W bardziej przystępnej cenie jak ta yamaha, a równie bardzo dobrymi jak może nawet pod pewnymi względami nie lepszymi są np: Casio GP-300 czy Kawai CA-97. Proponuję wyszukać w necie sklep gdzie te modele mają na stanie i tam się wybrać.
6 lipca 2017 o 08:11
Zgłoś do moderacji
Grałem na GP Casio i jest to zdecydowanie instrument warty swojej ceny. Jeżeli tylko warunki finansowe pozwalają, to na prawdę warto się nim zainteresować.