kiulitek10 kobieta, 19
Zgierz
Nagrań: 0, Postów: 14
1 listopada 2016 o 09:15
Zgłoś do moderacji
Uwaga!
Poruszyłam bardzo ważny temat jeśli chodzi o nieodpowiednie zachowanie innych użytkowników sieci, gdyż na pewno komuś z Was zdarzyła się taka sytuacja, że ktoś:
- obraził Was prywatnie lub publicznie
- dodał nieodpowiedni wpis na Wasz temat
- w wiadomościach adresowanych do Was użył wulgaryzmów lub innych nieodpowiednich wyrażeń
- pod Waszym nagraniem zamieścił nieodpowiedni komentarz
- chciał posłużyć się Waszym nagraniem lub dodanym przez Was komentarzem jako swój własny
- zapisał Was do Czarnej Listy działającej na stronach internetowych lub zgłosił Was bez powodu
- użył w stosunku do Was cyberprzemocy
- powyższego nieodpowiedniego zachowania użył także na innym użytkowniku w Waszej obecności
Gdyby ktoś z Was doświadczył nieodpowiedniego zachowania lub zauważył takie działanie w sieci, bardzo proszę wpisać pod tym tematem, co dokładnie się wydarzyło, a ja postaram się regularnie odpisywać na Wasze wiadomości pomagając Wam. Nie bójcie się powiedzieć "stop" i postawić się nieodpowiedniemu zachowaniu w sieci. Jeżeli ktoś naprawdę Was "dręczy" i jest niemiły w stosunku do Was, należy postawić się takiej osobie, aby przestała, bo ta osoba musi wiedzieć, że jej ofiara jest sama i działa pojedyńczo, ale jeśli Waszemu prześladowcy powie "stop" więcej osób i będziemy działać razem, wtedy na pewno zostawi Was w spokoju. Ja także doświadczyłam nieodpowiedniego zachowania w sieci, bo ktoś mi napisał pod moim nagraniem, że "spadaj grubasie, brzydko śpiewasz". Owszem, może nie jestem MissPolonia, ale nikt nie ma prawa mnie obrażać. Odpisałam mu, żeby spadał i że go zgłoszę oraz dodam do Czarnej Listy. Właśnie tak zrobiłam i teraz ten użytkownik na Ising już nie istnieje. Gdy wpisuję jego nazwę w wyszukiwarce Ising, okazuje się nie nie ma tu osoby o takim loginie, dlatego cieszę się, że ten użytkownik dostał za swoje. Wam radzę to samo.
Zachęcam Was do dodawania wpisów dotyczących Waszych problemów w sieci pod tym tematem.
Z góry dziękuję.
@kiulitek10
P.P.