19 czerwca 2016 o 23:54
Zgłoś do moderacji
Witaj, spróbuję CI pomóc.
piszesz..
"jeśli chodzi o nagrywanie w innych programach.. ble ble.. , otóż bardzo ale to wręcz okropnie cicho, ble ble..
Właściwie to już mamy pewną podpowiedź, diabeł może tkwić w poziomach ustawień wtyczki adobe flash player, kolejnej problematycznej wersji, której nie lubią przeglądarki. Sprawdź ustawienia nagrywania dźwięku w tej wtyczce, w zależności od systemu jaki posiadasz.
Odinstalować najnowszą wersję Adobe flash player zainstalować wcześniejszą wersję, wykonać czystą instalację wtyczki. Można też sprawdzić jak zachowuje się wtyczka na innych przeglądarkach. Nie podajesz inf. jakiej używasz. Generalnie przyczyn może być multum, a zwykle informacje są zawężone, jest ich za mało, lub nie opisują problemu.
Zależy, od sterowników, większej liczby urządzeń audio i ich regulacji, czasami konfliktu tych urządzeń, konfiguracji domyślnego urządzenia audio obecnego w systemie, ustalaniu poziomów.
Czasami nieobsługiwanych sterowników audio (niewykrywaniu we/wyjść) przez inne urządzenie, np kamerę internetową, poprawnie w ustawieniach kamery, powinieneś wybrać urządzenie audio Lexicon, by korzystać z we/wy swojego interfejsu i nagrywanej jakości tego sygnału, w przeciwnym razie domyślnie, będzie multimedialny mikrofon wewnątrz kamery, lepszej czy gorszej jakości.
Każdy system op, rozróżnia dwie opcje głośności, głośność nagrywania (syg. wchodzącego) i odtwarzania (wychodzącego, słuchanego). Zajrzyj do panelu sterowania konfiguracji dźwięku, znajdź opcje karty dźwiękowej i multimediów, w win7 (klikasz PPM ikonka głośniczka i wybierasz, urządzenia do nagrywania, dalej zakładka nagrywanie , wybierasz swój Lexicon wybierasz właściwości , po czym zakładkę nasłuchiwanie, i odznaczasz pole "nasłuchuj tego urządzenia", przechodzisz do zakładki poziomy i tam ustawiasz 80-90 nie 100 [%] potwierdzasz i
restart systemu.
Jeśli domyślnym urządzeniem nagrywającym jest Twoja karta zintegrowana w tych ustawieniach, zmień ją na Lexicona, jesli to możliwe w menadżerze urządzeń dezaktywuj lub wyłącz, wszystkie inne urządzenia audio, mogące powodować konflikt sprzętowy. (m.in zintegrowaną kartę dźwiękową laptopa/dodatkową kartę w PC, inne sterowniki urządzeń wejścia / wyjścia audio , np.sterowniki nvidia audio) Jeśli to możliwe w biosie wyłącz całkiem zintegrowaną karte, o ile jest dostępna, jeśli jedynym urządzeniem audio jest Lexicon , pomijasz ten krok.
Ale ja mam wyczerpać temat? to jest labirynt , naprowadza mnie tylko i wyłącznie fakt, że sygnał przekierowany do DAW rej. się z dobrym poziomem, bo tak rozumiem, i tylko problem jest z bezpośrednim nagrywaniem isingowym, przez przeglądarkę, trzeba się temu przyjrzeć, posprawdzaj to co popisałem. Pozdr.