piotr59 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 7
10 maja 2016 o 00:58
Zgłoś do moderacji
Witam , jestem laikiem w dziedzinie nagrywania przy użyciu domowych interfejsów ale zakupiłem cały komplet od pewnego zespołu , a w tym interfejs MOTU 4 PRE HYBRID i nie mogę sobie dać rady z ustawieniami w nim , inny kolega doradził mi żebym zakupił Preconusa choć widziałem na stronkach że MOTU kosztuje ok 2300 zł. i nie wiem czy mam sprzedać i wymienić na Preconusa , czy to warto i co dla mnie będzie lepszym rozwiązaniem. A ponadto mam mikrofon MXL chyba 9000 , satelitki Alesis a w laptopie miałem Studio One ale też nie mogłem ustawić i na początek (dodatkowo) kolega zainstalował mi o ile się nie mylę Cubase 5 . Proszę o fachową poradę czy mam sprzedać MOTU kupić Preconusai zostawić Cubase 5 do pracy , co będzie dla laika lepszym rozwiązaniem? Proszę ewentualnie o tel. zadzwonię. Czekam na odp. i pozdrawiam.
31 grudnia 2018 o 13:10
Zgłoś do moderacji
Inerfejs motu jest o dwa poziomy lepszy niz pressonus. Ma duzo lepsze preampy. Nie wiem w czym problem lezy bo obsluga interfejsu to banalna sprawa. Pod to motu przydalby sie mikrofon wyzszej klasy niz mxl. Daw to juz inna sprawa. Kazdy jest troszke inny. Trzeba sprobowac kilku i pozostac przy tym który leży najbardziej. Osobiscie uwazam ze studio one w wersji pro jest banalnie proste i intuicyjne. Polecam tez samplitude w wersji pro