Witaj, tak tylko przejrzałem te sprzęty, zaciekawiło mnie wejście, i tak YPAO=
NEW Yamaha YPAO Calibration Mic for compatible Yamaha RX-V RX-A HTR Receivers
to wejście dla mikrofonów służących kalibracji systemu audio, a więc typowa pomiarówka, trzeba sprawdzić w specyfikacji tego aplitunera, parametry tego wejścia mikrofonowego, czy jest ono typowym dla mikrofonów dynamicznych. Na moje jest to dedykowane wejście, ale sprawdzę to jeszcze i odpiszę.
Połączenia
🙂
Input audio - za pomocą tych wejść wprowadzisz sygnał do amplitunera idący ze stacji Novox
AV 1–6 jacks For connecting to video/audio playback devices and inputting video/audio signals (p.21)
Niestety będzie to sygnał analogowy o gorszych parametrach (nie zbalansowany) co w Twoim przypadku i tak nie będzie miało większego znaczenia.
Będziesz potrzebował przewodu Jack TRS - RCA (duży jack 1/4 stereo) na wyjściu - 2x Chincha (RCA) na wejściu
analogicznie do ilości zakupionych stacji Novox.
Oczywiście możesz urozmaicić system audio i wprowadzić dodatkowy tor miksera fonicznego lub interfejsu audio, dzisiaj to albo jedno albo drugie. ale to będzie wymagało większego rozeznania wysterowania, zastosowania innego rodzaju połączeń / przewodów.
Jeśli będziesz rejestrować dźwięk wychodzący z amplitunera, nie potrzebny Ci dodatkowy interfejsc audio, korzystasz z wyjścia amplitunera (masz wiele medium transmisji do wyboru: HDMI OUT (audio), wyjścia AV OUT jacks, a nawet bezprzewodowo Wi-Fi. Wybrałbym klasyczne analogowe połączenie AV OUT
(przewód tutaj ten sam - wariant z małym jacks, lub redukcją)
Nie mieszać sobie z mikserami, interfejsami, im więcej urządzeń w systemie tym potem trudniej o kalibrację, wysterowanie, poziomy, i pospinanie ich.
Mimo wszystko podczas podłączania zajrzyj do tej instrukcji
🙂
http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=fr&site=ca.yamaha.com&asset_id=61958
Pozdrawiam
Dariusz Kaczmarek