Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
bellaa22 pisze:
Witam,
byłabym wdzięczna za radę, ponieważ nie jestem zbyt zorientowana w temacie - teraz do rzeczy :
Chciałabym pobawić się trochę w nagrywanie piosenek - amatorsko, lecz fajnie gdyby dźwięk był dość dobrej jakości . Czego będę potrzebować do tego celu? Z tego co się zorientowałam to :
1. Mikrofon pojemnościowy ( DO WOKALU głównie) - myślałam nad takim USB który mogłabym podpiąć do komputera i od razu nagrywać ( np Samson G-track za 399zł)
2. Gram na gitarze elektroakustycznej - więc fajnie gdybym tym mikrofonem mogła też w miarę dobrze przechwycić i odtworzyć dźwięk gitary
(interesują mnie raczej spokojne i nastrojowe kawałki - bo wiem że to też jest ważne przy wyborze sprzętu - jaką muzykę chcemy tworzyć)
dodatkowo chciałabym kupić do mojej gitary jakiś wzmacniacz ( by móc pograć w gronie znajomych itp - więc jakieś wielkie moce nie są mi potrzebne ) - czy mogłabym jakoś wykorzystać ten wzmacniacz do nagrywania gitary w jakiejś lepszej wersji? bezpośrednio na komputer - a nie przez mikrofon? a jeśli tak - to szukając wzmacniaczy znalazłam takie z wejściem mikrofonowym - więc wtedy może kupić lepiej mikrofon z normalnym wejściem a nie usb? tylko czy wtedy podłączę go do komputera ?
wybaczcie jeśli pytania które zadaję brzmią niezbyt logicznie - ale jestem zielona w tym temacie
Z góry dziękuję za wszystkie rady !
Budżet : max 1000 zł ... wiadomo że im mniej tym lepiej ( fajnie jeśli by się zmieściło w 800zł - ale mam świadomość że pewnie za 500 zł nie kupię czegoś konkretnego - a jeśli miałabym wydać tyle na coś z czego nie skorzystam to bez sensu - więc wolę dołożyć trochę i mieć z tego pożytek)
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej