kruszynka20a - lubię się odnosić do ocen, więc się odniosę

co to dykcji słyszałam, że mam z nią trochę problem przynajmniej przy śpiewie

co do pomysłowości też się zgodzę, ale brak własnej interpretacji jest dosyć łatwy do wytłumaczenia - ta piosenka w oryginale ma na tyle dużo udziwnień, że nie widzę potrzeby jej zmieniania. Natomiast bez tych udziwnień uważam, że byłaby zbyt prosta. A ja jestem ambitna, przynajmniej jeśli chodzi o śpiew

co do maniery, może jest ona słyszalna głównie w tym wykonaniu, ponieważ jest to efekt próby upodobnienia brzmienia głosu do głosu wykonawczyni - co jest jakby niezależne ode mnie xD mam coś takiego w sobie, że jeśli piosenka jest trudna, to dla mnie sztuką jest zaśpiewać ją tak jak brzmi w oryginale. Natomiast zmieniać ją można ewentualnie jeśli jest zbyt prosta. Ale jest to tylko moja opinia

taka mała dygresja

co do zaciśniętego gardła hm nie wiem ale mam wrażenie, że to wina sprzętu. Jeśli się mylę, jest to znowuż próba modulowania głosu na potrzeby piosenki

lubię się nim bawić. Co do śpiewania na nosie też mi się wydaje, że to wina sprzętu, wystarczy porównać moje wykonania z ising z yt. Chcesz, to podam linki, różnica jest spora

no i nagrywając się na aparacie nie miałam problemów z wysokimi i głośnymi dźwiękami, wszystkie brzmią tak samo dobrze

obcowanie z moim mikrofonem nie jest tak łatwe jak się wydaje, ponieważ mam mikrofon przy słuchawkach. W takim wypadku musiałabym ciągle je zdejmować i zakładać co słychać na nagraniu, poza tym bym nie słyszała melodii. Mogę spróbować na głośnikach ewentualnie, ale mam w domu drugi, dobry mikrofon tylko nie mogę znaleźć do niego kabla xD wiem, że w pewnych momentach jest za głośno słuchając tego sama ściszam do minimum

co do wysokich dźwięków nie ma sensu ich śpiewać cicho o ile nie wymaga tego piosenka, bo tak każdy potrafi

każdy kto nie fałszuje. I chciałabym zaznaczyć, że te wysokie dźwięki tylko brzmią jak krzyk na tym mikrofonie, tak jak mówiłam na yt brzmią normalnie

jeśli chodzi o prowadzenie wokalne, jak byłam mała miałam kilka lekcji śpiewu w takiej szkole muzycznej babka chyba stwierdziła, że mnie wszystkiego nauczyła, ale z czasem głos się zmienia i masz rację, też uważam, że nie do końca panuję nad głosem tak jakbym chciała i przydałoby mi się parę wskazówek od profesjonalisty... Podsumowując chciałabym podziękować za szczerą opinię, cenne wskazówki i miłe słowa oraz przeprosić za moją dłuugą odpowiedź