kruszynka20a - lubię się odnosić do ocen, więc się odniosę
😃 co to dykcji słyszałam, że mam z nią trochę problem przynajmniej przy śpiewie
😃 co do pomysłowości też się zgodzę, ale brak własnej interpretacji jest dosyć łatwy do wytłumaczenia - ta piosenka w oryginale ma na tyle dużo udziwnień, że nie widzę potrzeby jej zmieniania. Natomiast bez tych udziwnień uważam, że byłaby zbyt prosta. A ja jestem ambitna, przynajmniej jeśli chodzi o śpiew
🙂 co do maniery, może jest ona słyszalna głównie w tym wykonaniu, ponieważ jest to efekt próby upodobnienia brzmienia głosu do głosu wykonawczyni - co jest jakby niezależne ode mnie xD mam coś takiego w sobie, że jeśli piosenka jest trudna, to dla mnie sztuką jest zaśpiewać ją tak jak brzmi w oryginale. Natomiast zmieniać ją można ewentualnie jeśli jest zbyt prosta. Ale jest to tylko moja opinia
🙂 taka mała dygresja
😃 co do zaciśniętego gardła hm nie wiem ale mam wrażenie, że to wina sprzętu. Jeśli się mylę, jest to znowuż próba modulowania głosu na potrzeby piosenki
😃 lubię się nim bawić. Co do śpiewania na nosie też mi się wydaje, że to wina sprzętu, wystarczy porównać moje wykonania z ising z yt. Chcesz, to podam linki, różnica jest spora
🙂 no i nagrywając się na aparacie nie miałam problemów z wysokimi i głośnymi dźwiękami, wszystkie brzmią tak samo dobrze
😜 obcowanie z moim mikrofonem nie jest tak łatwe jak się wydaje, ponieważ mam mikrofon przy słuchawkach. W takim wypadku musiałabym ciągle je zdejmować i zakładać co słychać na nagraniu, poza tym bym nie słyszała melodii. Mogę spróbować na głośnikach ewentualnie, ale mam w domu drugi, dobry mikrofon tylko nie mogę znaleźć do niego kabla xD wiem, że w pewnych momentach jest za głośno słuchając tego sama ściszam do minimum
😉 co do wysokich dźwięków nie ma sensu ich śpiewać cicho o ile nie wymaga tego piosenka, bo tak każdy potrafi
😉 każdy kto nie fałszuje. I chciałabym zaznaczyć, że te wysokie dźwięki tylko brzmią jak krzyk na tym mikrofonie, tak jak mówiłam na yt brzmią normalnie
🙂 jeśli chodzi o prowadzenie wokalne, jak byłam mała miałam kilka lekcji śpiewu w takiej szkole muzycznej babka chyba stwierdziła, że mnie wszystkiego nauczyła, ale z czasem głos się zmienia i masz rację, też uważam, że nie do końca panuję nad głosem tak jakbym chciała i przydałoby mi się parę wskazówek od profesjonalisty... Podsumowując chciałabym podziękować za szczerą opinię, cenne wskazówki i miłe słowa oraz przeprosić za moją dłuugą odpowiedź
😃