Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
czlowiekoldsql pisze:
Witam. Jestem młodym "muzykiem" amatorem. W tym roku mija 6 rok mojej twórczości. Do tej pory nagrywałem u ludzi, którzy byli gotów popracować nad jakością moich nagrań za gotówkę, jednak irytuje mnie zależność od innych, to że nie potrafię sam doprowadzić do pożądanych efektów moich dokonań. Dobra, teraz przejdę do sedna rzeczy, otóż mam zamiar zrobić sobie mini-studyjko w moim pokoju, jednak zanim przejdę do kupowania sprzętu, ogarniania akustyki w pomieszczeniu chciałbym poszerzyć trochę moje horyzonty, wiedzę na ten temat. Drodzy użytkownicy. Czy jesteście w stanie polecić mi jakieś podręczniki dotyczące właśnie ustawień sprzętu, obróbki wokali? Chodzi tylko i wyłącznie o to, żebym wiedział od czego zacząć i na czym skończyć, żebym nie wygłupił się kupując jakieś niepotrzebne rzeczy itd. No i mix/mastering. Tylko błagam, nie przysyłajcie mi youtubowych tutoriali, takie rzeczy mnie nie interesują. Pozdrowionka 😉
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej