Aktualizacja:
Zaczęło się 24 lipca... po ponad 2 miesiącach(!) żmudnego słuchania Waszych nagrań (było ich ponad 3000!) w Selekcji, przesłuchaniu 114 z Was w audycjach radiowych i zapoznania się z 43 teledyskami, które nagraliście w Prezentacji , poznaliśmy
finalistów iSing Stars .
Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony z werdyktu jurorów - to niemal mój dream team, a możecie być pewni, że nie miałem
żadnego wpływu na oceny poszczegółnych jurorów. Wszyscy podeszli do sprawy bardzo uczciwie i poważnie, a kilku z nich zaangazowało się bardziej, niż w ogóle sądziłem że to możliwe. Wnikliwe oceny
Tabba,
Magdy Lewickiej, a na koniec wprost genialna recenzja
Artura Rawicza ... bardzo mnie , jako Organizatora tego trudnego - jak pokazało życie - przedsięwzięcia cieszą. Szczególnie jednak powinny cieszyć Was: zaprosiłem do jury nie celebrytów, a specjalistów. Nie tych, którzy chwalą siebie, ale tych, którzy chwalą innych. To ludzie, którzy odmawiają udziału we wszelkich festiwalach mających charakter medialny. Oni nie chcą fejmu - to oni chcą dać komuś fejm. Posłuchali Was wszyscy. Ocenili ... a co będzie dalej? Zdarzyć się może wszystko, w głowie mam miliony myśli co może się stać z Wami teraz. Mimo, że częśc z Was nie dotarła do finału - nic straconego. Oni wszyscy - jurorzy - Was posluchali i zobaczyli. Nie spoczywajcie na laurach i starajcie się o swoje - macie potencjał - oni Wam to powiedzieli wprost!
Raz jeszcze zachęcam
wszystkich uczestników Prezentacji do przyjazdu. Jeśli możecie, po prostu przyjeżdżajcie, bo zapowiada się naprawdę koncert na piekielnie wysokim poziomie. I NIKT z nas nie wie kto wygra. To jest jedna wielka zagadka.
Osoba, którą postanowiłem nominować to
alimec. Pamiętam tą dziewczynę sprzed paru lat. To, co stało się z nią teraz jest niesamowite. Zwróciłem uwagę na wysokie noty pod względem wokalu - a to przecież jest konkurs wokalny, i to on powinien mieć kluczowe znaczenie. Dla mnie miał, dlatego taka a nie inna moja decyzja. Zachęciło mnie do niej kilku jurorów, których szanuję. Jesli oni w nią uwierzyli, moja decyzja nie mogła być inna. No i ta powalająca barwa... nie dało się inaczej .
Kilku finalistów było nominowanych kilkukrotnie, kilku pojedynczo. Nominacje pozwoliły trafić do finału osobom, które intrygowały, ale gdzieś popełniły błędy. One o tym wiedzą, i teraz będą miały szansę to naprawić. Oto wszystkie nominacje od jurorów:
Radio (Konrad Bogusz) - lubiekebaby
Telewizja (Hanna Krawczyńska) - patiwu
Dziennikarz (Artur Rawicz) - pepe1975
Internet (Jakub Kaczmarek) - dukaofficial
Wytwórnia / Manager (Piotr Baranowski) - komar106
Stylista / Image / Reżyser (Magda Lewicka) - adda0212
Trener wokalny (Radek i Magda Kot) - tobiaszpietrzak
Producent (Tabb ) - karmal
Artysta - autor (Liber) - aaagata
Artysta - wokalista (Patryk Kumór) - klaudiasobotka
Artysta - wokalistka (Natalia Szroeder) - alutka001
Cieszę się bardzo z tych nominacji - przypominam Wam, że gdyby nie moja nominacja do Prezentacji, w finale nie byłoby: patiwu, klaudiasobotka, pepe1975, osnalili... - którzy to okazali się finalistami
🙂
Poznajcie ostatecznie wszystkich finalistów. To ich usłyszycie we Wrocławiu, już w poniedziałek. To z nimi będziecie mogli się poznać na Afterparty. To ich usłyszy publiczność zgromadzona w Zaklętych Rewirach, i to oni powalczą o nagrody - zakwalifikowali się w takiej właśnie kolejności:
klaudiasobotka
whisper
jeorge
ivasobolewska
karmal
patiwu
majcia444
grzegorzo
pepe1975
dukaofficial
emilyconfused
aaagata
tobiaszpietrzyk
osnalili
rudziutkam
angelika1399
komar106
lubiekebaby
adda0212
alutka001
UWAGA: Teatralla jest niestety CHORA, podobnie jak nominowana przeze mnie pierwotnie alimec. Na ich miejsce weszli
rudziutkam oraz nowa nominacja ode mnie:
komar106 .
Na podziękowania przyjdzie jeszcze czas - ale zanim to nastąpi , szczególnie chciałbym podziekować - równorzędnie:
1.
Jurorom iSing Stars - tym wszystkim ludziom, którzy nawet zarwali noce(!) by Was posłuchać i napisać co sądzą o Waszych teledyskach. Dla Was to kosmiczny zaszczyt ale i dla mnie, jako Organizatora coś naprawdę mega, że ludzie z takim doświadczeniem i wiedzą zgodzili się wziąć udział w ocenach Waszych klipów ... Ale na te podziękowania przyjdzie jeszcze czas - mam nadzieję, że nie tylko z mojej strony...
😉
2.
Ekipie portalu iSing - a konkretnie Jakubowi Kaczmarkowi - gdyby nie to, że uwierzył w ten konkurs i dał mi szansę, iSing Stars by nie było. Co prawda bylibyśmy wszyscy lżejsi o kilkanaście BARDZO nerwowych godzin, ale jednak wydaje mi się, że pozytywów wynikających z powstania takiego konkursu tez nie brakuje. Dzieki Kuba, że przygotowaliście te wszystkie świetne narzędzia, promocję uczestników i całego wydarzenia i bardzo profesjonalnie podeszliście do całej akcji. To projekt, o którym myślałem i na który pracowałem...10 lat - dziękuję, że pozwoliliście go wlaśnie tutaj, wspólnymi siłami i zaangażowaniem - zrealizować !
3.
Wam - Uczestnikom, Obserwatorom , etc. - bo gdyby nie to, że tak się postaraliście z klipami, takich ocen by dziś nie było, takich reakcji jurorów, takiej porcji bezcennego contentu na tym Forum . Gdybyście nie przekonali Jurorów - oceny byłyby błyskawicznie, ale to wcale nie byłaby dobra sytuacja dla Was. Dziękuję tez obserwatorom za LICZNE uwagi, wiadomości, sugestie itd. Starałem się miec wszystko pod kontrolą , nie wszystko dało się poprawić z róznych przyczyn, ale to, co można było rozwiązać szybko, było wprowadzone tak szybko jak to możliwe. Wszystkie Wasze wiadomości czytałem, obserwowałem reakcje i w razie potrzeby doraźnie reagowałem by usunąc największe problemy.
Przyjedźcie do Wrocławia, bo to Wasza impreza. I bawcie się dobrze, byście mieli z tego sporo fajnych wspomnień. Życzę wygranych ale i tego, byście zostali dostrzeżeni. Nagrody są fajne, ale ten konkurs może być dla kogoś (i to nie tylko jednej osoby) realną trampoliną, o ile dobrze teraz sobą pokierujecie.
Gratuluję - daliście radę. Poziom konkursu zaskoczył wszystkich: jurorów, organizatorów i samych uczestników. My daliśmy Wam narzędzia, ale to Wy zrobiliście z nich użytek. Ten konkurs to Wasz sukces. Przed Wami to, co w iSing Stars najlepsze: warsztaty wokalne, finał, występy z zespołem i ta cała otoczka, adrenalina, emocje. Nie wiem kto wygra. NIkt z nas tego nie wie. Liczymy przede wszystkim na koncert pełen niesamowitych muzycznych wrażeń. I wierzymy, że nas nie zawiedziecie. Powodzenia !
Edytowano 27 września 2014 o 15:39.